Cine a ordonat execuţia lui Nicolae Ceauşescu? | NapocaNews

Cine a ordonat execuţia lui Nicolae Ceauşescu?


La 21 de ani de la revoluţia din decembrie 1989 apar noi documente care răstoarnă variantele oficiale ale lui Ion Iliescu şi acoliţiilor săi. Un document senzaţional ajuns în posesia Lumeajustitiei.ro, în urma unei investigaţii ample realizată împreună cu Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti, condusă de Teodor Maries, demonstrează că în Sfânta Zi a Crăciunului, când Ion Iliescu, generalul Victor Stanculescu şi complicii lor, i-au asasinat pe soţii Nicolae şi Elena Ceausescu, prin mascarada de proces desfasurată într-o unitate militară din Târgovişte – acelaşi Ion Iliescu îşi pregatise portiţe de scapare. Astfel, tot în data de 25 decembrie 1989, Ion Iliescu a emis un decret prin care a comutat pedeapsa capitala aplicată Ceauşeştilor, prin simulacrul de proces, în detentie pe viată. Textul documentului a fost citit în premiera joi de către preşedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, într-o conferinta de presă, conform aceleaşi reviste Lumea Justiţiei.

Tot părerii lui Mărieş este posibil ca ordinul concret de asasinare în curtea unităţii militare să fi fost dat, peste capul tuturor, chiar de către generalul Victor Stănculescu (despre care anumite surse susţin că a furat agenda cu parolele conturilor secrete ale lui Nicolae Ceauşescu, el devenind în mod suspect, dupa Revoluţie, milionar în dolari). Stănculescu e ciudat că a făcut afaceri cu arme în Occident şi a locuit o perioadă în Anglia.

Descoperirea documentului e senzaţională. El dovedeşte perfidia lui Ion Iliescu de a se spăla pe mâni ca Pilat din Pont de sângele fostului său binefăcător Nicolae Ceauşescu, care l-a pus şi ţinut în funcţii de stat şi de partid, deşi era dovedit de Securitatea română ca şi agent de influenţă sovietic şi chiar KGB. În WC-ul de la MAPN a hotărât Iliescu cu Voican Voiculescu, Stănculescu şi Măgureanu executarea lui Ceauşescu, aflat prizonier la Tîrgovişte, ca apoi după simulacru de proces să întocmească o hârtie în care comuta pedeapsa în detenţie pe viaţă să se justifice în faţa istoriei. Hârtia nu avea nicio valoare, atât timp cât Stănculescu i-a executat la cinci minute după proces pe Ceauşeşti, fără să mai aştepte recursul procesului de la Bucureşti sau ordinul de graţiere şi comutarea pedepsei.

De ce graba asta de a-l executa pe Ceauşescu chiar în ziua de Crăciun? La mijloc nu poate fi numai o dorinţa de a pune mâna pe putere a clicii lui Ion Iliescu şi pe banii din conturile Securităţii. Intuiţia mea mă face să cred că Stănculescu şi Iliescu au executat un ordin dat din afară pentru ca lui Nicoale Ceauşescu să fie lichidat. Iliescu a scris ordinul de comutare al pedepsei numai pentru Istorie. El ştie adevărul că fostul dictator trebuia ucis chiar în ziua de Crăciun, ca un blestem asupra poporului român. Cine a dat oare ordinul de asasinare? La prima vedere pare să-l fi dat ruşii, care controlau prin generalul Militaru, Silviu Brucan şi Ion Iliescu situaţia de la Bucureşti. Sovieticii aveau motive să-l urască pe Ceauşescu din 1968, dar ceva mă face să cred că nu au fost singurii care au dorit asasinarea dictatorului român. Există o mărturie a lui Egon Krenz, ultimul lider comunist al RDG, care îl avertiza pe Ceauşescu, la începutul lunii decembrie 1989, că urmează să fie lichidat şi deci nu se vor mai întâlni, când i-a spus că vrea să se revadă la Bucureşti.

După dezvăluirile WikiLeaks şi ale lui Iulian Assange s-a developat toată politica cinică a SUA în relaţiile externe şi care se poartă în prezent ca o mare putere super-colonială, aşa cum făcea Anglia cu lumea în secolul XIX. Mai nou, cabinetele ţărilor europene cer voie ambasadorilor americani dacă au voie să ia anumite decizii politice sau partide politice solicită sprijin să câştige alegerile. Toate acestea mă fac să cred că ordinul de execuţie a lui Nicolae Ceauşescu a fost dat la înţelegere între ruşi şi americani şi pus în aplicare cu sprijinul agenţiilor de informaţii CIA şi KGB (înainte agenţii AVO şi ai Securităţii sârbe au pus la cale provocările de la Timişoara), în urma întâlnirii istorice a lui Bush senior cu Gorbaciov pe portavionul din Malta. Cred că, pe viitor, vor apărea documente la fel de importante, care vor dezvălui adevărul despre uciderea lui Ceauşescu la ordinul unor lideri ai marilor puteri. Ciudat că generalul Voinea, în plin regim Băsescu acum câţiva ani, a cerut inculparea lui Ion Iliescu în dosarul revoluţiei şi al asasinării lui Ceauşescu, dar preşedintele a intervenit şi a blocat cercetările, prin noul procuror general Kovesi. Iliescu a ieşit iar basma curată. Se ştie de fapt că Traian Băsescu, prin blocarea dosarului şi refuzul de a se afla adevărul Revoluţiei a evitat ca, dacă s-ar săpa atent la izvoarele documentelor, firul epic al asasinării lui Nicoale Ceauşescu să ajungă la stăpânii lui care l-au sprijinit să acceadă la putere în 2004: S.U.A.?

La 21 de ani de la revoluţie, deşi am văzut procesul la televizor în decembrie 1989 şi nu am crezut ce spunea dictatorul de implicarea “agenturile” străine, să-mi dau seama abia acum că Nicoale Ceauşescu a avut dreptate în această chestiune.

Ionuţ Ţene

Stiri Asemanatoare:Comentarii

15 comentarii

 1. Mihai Tociu says:

  Ce mai conteaza daca executia sa a fost hotarata de CIA, KGB sau amandoua? Important este ca si-a cautat-o cu lumanarea, iar paguba o tragem tot noi, romanii!
  Ordinul de executie nu ar fi fost dat daca nu exista convingerea ca acesta va avea consimtamantul imensei majoritati a poporului. Ori, starea de spirit revolutionara a fost creata de politica lui Ceausescu, pe parcursul a ani de zile.

 2. costica says:

  Tociu l-au ucis sa ia banii si sa se privatizeze activistii de partid

 3. NapocaNews says:

  “Ce mai conteaza daca executia sa a fost hotarata de CIA, KGB sau amandoua?”

  Cum sa nu conteze? Daca Iliescu a comutat pedeaspsa, iar Ceausescu a fost omorat din ordinele CIA, inseamna ca trebuie sa re-evaluam toate evenimentele de atunci si pana acum. Eram cu ochii pe “oamenii rusilor”, cand trebuia sa fim cu ochii pe oamenii americanilor. Asta inseamna ca Basescu a ajuns presedinte prin frauda ajutat de americani, in ambele alegeri. Nastase si Geoana au castigat, probabil, in ambele dati!

 4. Mihai Tociu says:

  Imi vine greu sa cred ca CIA, KGB-ul, Mosadul si altii au inceput revolutia inainte de a bate palma si ca cineva si-a permis sa modifice planul unilateral. Si-ar pierde orice credibilitate in fata celorlalti, ce naiba?!
  Deci, indiferent de cine a luat decizia de executare a Ceausestilor, aceasta a fost validata de toti ceilalti.
  Sa fie clar: numai fraierii mai cred ca alegerile in Romania s-au castigat numarand voturi!
  Costica, daca te bagi in vorba, fa efortul de a fi politicos. Din pacate, nu iti pot cere sa fii si destept…

 5. Gyuri says:

  @Mihai Tociu: uite ca ti-am scris numele cu majuscule, dar dupa cum scrii, nu meriti. Tu esti cel nepoliticos. Esti patimas, cetatene. Ca nestiutor…

 6. Dan Petre says:

  Nu stiu nominal cine a ordonat executia celor doi, dar stiu cine a beneficiat de ea: aceia dintre noi care aveau salarii grase (un colonel de securitate castiga pana la 30.000 leiin 1989) si implicit saci de bani cu care nu puteau face nimic, cei care lucrau in comertul exterior si stiau ce oportunitati vor fi dupa caderea comunismului, etc. (Circula o gluma in ’90 intre securisti: ”Revolutia ne-a deschis o lume NOUA … nu voua.”) Cine au fost castigatorii o arata clar excelentul documentar al lui Alexandru Solomon: ”Kapitalism. Reteta noastra secreta”.

  Suparator in toata executia cuplului ceausist este ca moartea violenta le-a conferit celor doi o nemeritata aura de martiri, care-i face pe romani sa uite lipsurile, umilinta, cultul personalitatii si terorarea ultimilor ani de ”domnie”. Ceea ce nu ar trebui insa niciodata uitat ar fi ca cei doi, aparent doi batranei ”pierduti” in timpul procesului, aveau mainile pline de sangele si cenusa a celor 162 de oameni impuscati (uneori chiar in spital), striviti de tancuri, arsi la crematoriu in cumplitele zile dintre 16 si 22 Decembrie…

 7. Mihai Tociu says:

  @Ghiuri: Pentru ca ai fost asa de amabil, fac si eu un efort si spun ca alegerile din Romania au fost foarte corecte si democratice!
  Ai perfecta dreptate cand spui ca, deoarece starea de incertitudine creata de “teroristi” a constituit pretextul pentru uciderea Ceausestilor, putem considera ca cel care a dat ordinul de ucidere i-a avut in subordine si pe “teroristi”. Avem un indiciu. Bravo!

 8. Alex Marian says:

  Mda, în perioada asta revin în actualitate “revoluţia” şi colindele. Dacă de Hruşcă mă bucur, de subiectul “decembrie 1989″ nu pot spune că mă încântă repetarea lui obsesivă, parcă special făcută să ne bage şi mai mult în ceaţă.
  Cum de-a apărut acum hârtia şi nu mai demult? Vreau să se afle cât mai mult din adevărul despre acele evenimente şi să fie criminalii pedepsiţi, în special informatorul securităţii şi agent AVO Tokes Ladislau zis “popa-prostu”, responsabil pentru victimele de la Timişoara.
  Dar sincer nu sunt de acord cu aceste “noi dezvăluri” parcă scoase din televiziunea de debara din Piaţa Romană a lui DDD căutătorul de oameni ucişi.

  Era odată Vadim cu o hârtie ca asta, “originală”, scrisă de computer şi datată prin 1980 de “securitate”. A fost luat imediat la mişto şi a ascuns-o.
  Cam aşa e şi cu fiţuica asta…

 9. Valeriu says:

  E foarte simplu. A fost o lovitura de stat organizata de KGB cu sprijinul serviciilor occidentale si maghiare si o parte Armatei Romane.

  Ordinul de suprimare a Ceausestilor a fost dat, in consecinta, de cei care au planuit aceasta operatiune. Ceausescu si Milosevic au fost singurii lideri din ’89 care au murit, iar Romania si Iugoslavia, singurele tari care au varsat sange pentru schimbarea regimului comunist.

  E clar ca politica de cvasi-independenta economica a Romaniei a deranjat pe cei care astazi ne-au facut datori cu 20 de miliarde.

  E stupid sa crezi ca serviciile secrete occidentale si cele rusesti au actionat una fara stirea alteia, atata vreme cat exista dovezi clare ca se stia demult caderea regimurilor comuniste din est. Inclusiv Stanculescu a recunoscut asta.

  Vreti sa vedeti cine a pregatit, cine a profitat de moartea lui Ceausescu? Ia uitati aici stire:

  Fundaţia Ronald S. Lauder România a organizat, miercuri, cea de-a noua ediţie a Galei Prieteniei, în cadrul căreia au fost aprinse lumânările de Hanukah şi de Crăciun, în prezenţa unor personalităţi precum Mark Gitenstein, Dan Ben Eliezer, Mugur Isărescu, Maia Morgenstern şi Elena Udrea.

  La eveniment au fost prezente mai multe personalităţi, precum Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Liviu Negoiţă, primarul Sectorului 3 Bucureşti, Mark Gitenstein, ambasadorul SUA în România, Dan Ben Eliezer, ambasadorul Statului Israel în România, Marinel Burduja, PVP al Raiffeisen Bank România, actriţa Maia Morgenstern, prinţesa Lia, senatorul Radu F. Alexandru, istoricul Adrian Cioroianu, Maria Ţoghină, membru al Consiliului de Administraţie al SRR, Gheorghe Pătraşcu, arhitectul-şef al Capitalei, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

  Amfitrionii serii au fost Radu Moraru şi Irina Păcuraru. Preşedintele Lauder-Reut, Tova Ben Nun-Cherbis, a înmânat apoi diplome “prietenilor speciali” ai fundaţiei, printre care s-au numărat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, sub patronajul căreia se desfăşoară Gala Prieteniei, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Liviu Negoiţă, căruia i-a mulţumit pentru sprijinul pe care Primăria Sectorului 3 îl va acorda pentru amenajarea unei noi şcoli Lauder-Reut în sector, Iulian Fota, consilier prezidenţial pe probleme de securitate, Mihnea Constantinescu, ambasadorul României la Chişinău, Cristina Coruţ, subprefect al Capitalei.

  Stiti cine e Lauder? Doar un indiciu: e finantatorul trustului lui Sarbu, cel care venea in cladirea CC la brat cu Iliescu, sa filmeze. Acelasi trust care de 20 de ani a initiat indobitocirea Romaniei, manelizarea si tiganizarea acestei tari. Pe restul ii cunoasteti.

 10. Corina Suteu says:

  Domnu Valeriu, e intersant ce spuneti. Dar nu cumva sunteti antisemit?????Eu va intreb preteneste.

 11. Valeriu says:

  @Corina Suteu

  De ce spuneti asta? Nu inteleg. Am scris doar despre un cerc al unor oameni care au avut/au acelasi interes. Intre ei, exista evidente legaturi de cauza-efect pe care le putem vedea cu ochiul liber in societatea romaneasca.

 12. NapocaNews says:

  “Domnu Valeriu, e intersant ce spuneti. Dar nu cumva sunteti antisemit?????”

  Dna. Corina a uitat inca 14 semne de intrebare: ?????????????

  :)

 13. FLORIN says:

  Revolutia 89 cea mai mare gresala facuta vreodata uitativa la realizarile facute de Ceausescu, chiar dak de multe ori se construia haotic dar aveai produceai ceva lumea muncea chiar dak el avea si idei prost concepute si doar el dicta .. Aqm e mai bine k nu mai exista nimic in tara asta , barem atunci erau 1000 de masini dar aveau pe unde sa circule aqm ai 100000000 si nu ai pe unde sa mergi cu ele , aqm gasesti peste tot ,, tot ce vrei sa faci poze k nu mai ai bani.. prostia si mandria la romani se potriveste de minune cu foamea si folcloru, dak ceausescu se trezeste si vede in ce hal sa adus tara asta o sa ceara sa vina sfarsitu lumi ;)

 14. DOENITZ says:

  CE NUME A AVUT TATAL DV D-NA CORINA ,NU CUMVA SUTMAN ?

 15. A:LUPIZOR says:

  l-au omorat ptr a JEFUI romania ! asta a fost motivul!

Comentati