La 21 de ani de la revoluţia din decembrie 1989 apar noi documente care răstoarnă variantele oficiale ale lui Ion Iliescu şi acoliţiilor săi. Un document senzaţional ajuns în posesia Lumeajustitiei.ro, în urma unei investigaţii ample realizată împreună cu Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti, condusă de Teodor Maries, demonstrează că în Sfânta Zi a Crăciunului, când Ion Iliescu, generalul Victor Stanculescu şi complicii lor, i-au asasinat pe soţii Nicolae şi Elena Ceausescu, prin mascarada de proces desfasurată într-o unitate militară din Târgovişte – acelaşi Ion Iliescu îşi pregatise portiţe de scapare. Astfel, tot în data de 25 decembrie 1989, Ion Iliescu a emis un decret prin care a comutat pedeapsa capitala aplicată Ceauşeştilor, prin simulacrul de proces, în detentie pe viată. Textul documentului a fost citit în premiera joi de către preşedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, într-o conferinta de presă, conform aceleaşi reviste Lumea Justiţiei.

Tot părerii lui Mărieş este posibil ca ordinul concret de asasinare în curtea unităţii militare să fi fost dat, peste capul tuturor, chiar de către generalul Victor Stănculescu (despre care anumite surse susţin că a furat agenda cu parolele conturilor secrete ale lui Nicolae Ceauşescu, el devenind în mod suspect, dupa Revoluţie, milionar în dolari). Stănculescu e ciudat că a făcut afaceri cu arme în Occident şi a locuit o perioadă în Anglia.

Descoperirea documentului e senzaţională. El dovedeşte perfidia lui Ion Iliescu de a se spăla pe mâni ca Pilat din Pont de sângele fostului său binefăcător Nicolae Ceauşescu, care l-a pus şi ţinut în funcţii de stat şi de partid, deşi era dovedit de Securitatea română ca şi agent de influenţă sovietic şi chiar KGB. În WC-ul de la MAPN a hotărât Iliescu cu Voican Voiculescu, Stănculescu şi Măgureanu executarea lui Ceauşescu, aflat prizonier la Tîrgovişte, ca apoi după simulacru de proces să întocmească o hârtie în care comuta pedeapsa în detenţie pe viaţă să se justifice în faţa istoriei. Hârtia nu avea nicio valoare, atât timp cât Stănculescu i-a executat la cinci minute după proces pe Ceauşeşti, fără să mai aştepte recursul procesului de la Bucureşti sau ordinul de graţiere şi comutarea pedepsei.

De ce graba asta de a-l executa pe Ceauşescu chiar în ziua de Crăciun? La mijloc nu poate fi numai o dorinţa de a pune mâna pe putere a clicii lui Ion Iliescu şi pe banii din conturile Securităţii. Intuiţia mea mă face să cred că Stănculescu şi Iliescu au executat un ordin dat din afară pentru ca lui Nicoale Ceauşescu să fie lichidat. Iliescu a scris ordinul de comutare al pedepsei numai pentru Istorie. El ştie adevărul că fostul dictator trebuia ucis chiar în ziua de Crăciun, ca un blestem asupra poporului român. Cine a dat oare ordinul de asasinare? La prima vedere pare să-l fi dat ruşii, care controlau prin generalul Militaru, Silviu Brucan şi Ion Iliescu situaţia de la Bucureşti. Sovieticii aveau motive să-l urască pe Ceauşescu din 1968, dar ceva mă face să cred că nu au fost singurii care au dorit asasinarea dictatorului român. Există o mărturie a lui Egon Krenz, ultimul lider comunist al RDG, care îl avertiza pe Ceauşescu, la începutul lunii decembrie 1989, că urmează să fie lichidat şi deci nu se vor mai întâlni, când i-a spus că vrea să se revadă la Bucureşti.

După dezvăluirile WikiLeaks şi ale lui Iulian Assange s-a developat toată politica cinică a SUA în relaţiile externe şi care se poartă în prezent ca o mare putere super-colonială, aşa cum făcea Anglia cu lumea în secolul XIX. Mai nou, cabinetele ţărilor europene cer voie ambasadorilor americani dacă au voie să ia anumite decizii politice sau partide politice solicită sprijin să câştige alegerile. Toate acestea mă fac să cred că ordinul de execuţie a lui Nicolae Ceauşescu a fost dat la înţelegere între ruşi şi americani şi pus în aplicare cu sprijinul agenţiilor de informaţii CIA şi KGB (înainte agenţii AVO şi ai Securităţii sârbe au pus la cale provocările de la Timişoara), în urma întâlnirii istorice a lui Bush senior cu Gorbaciov pe portavionul din Malta. Cred că, pe viitor, vor apărea documente la fel de importante, care vor dezvălui adevărul despre uciderea lui Ceauşescu la ordinul unor lideri ai marilor puteri. Ciudat că generalul Voinea, în plin regim Băsescu acum câţiva ani, a cerut inculparea lui Ion Iliescu în dosarul revoluţiei şi al asasinării lui Ceauşescu, dar preşedintele a intervenit şi a blocat cercetările, prin noul procuror general Kovesi. Iliescu a ieşit iar basma curată. Se ştie de fapt că Traian Băsescu, prin blocarea dosarului şi refuzul de a se afla adevărul Revoluţiei a evitat ca, dacă s-ar săpa atent la izvoarele documentelor, firul epic al asasinării lui Nicoale Ceauşescu să ajungă la stăpânii lui care l-au sprijinit să acceadă la putere în 2004: S.U.A.?

La 21 de ani de la revoluţie, deşi am văzut procesul la televizor în decembrie 1989 şi nu am crezut ce spunea dictatorul de implicarea “agenturile” străine, să-mi dau seama abia acum că Nicoale Ceauşescu a avut dreptate în această chestiune.

Ionuţ Ţene