Oare cine nu a auzit ca Regina Cleopatra isi mentinea frumusetea cu care a cucerit imparatii romani cu ajutorul … laptelui de capra? Oare cine nu a auzit ca Regina Cleopatra isi mentinea frumusetea cu care a cucerit imparatii romani cu ajutorul … laptelui de capra? Da, este adevarat. In Egiptul Antic, laptele de capra era sacru si era folosit drept ofranda pentru zei, iar aristocratele il foloseau pentru a-si mentine frumusetea si elasticitatea pielii. Grecii i-au descoperit calitatile extraordinare si il consumau ca pe un medicament in tratarea bolilor pulmonare si a altor afectiuni. Chiar Hipocrate numea spumosul lapte „lichid miraculos”. Si stramosii nostri foloseau laptele de capra pentru a indeparta deochiul, pentru a trata infertilitatea masculina si feminina si bolile de stomac.

In prezent, in majoritatea civilizatiilor dezvoltate, se consuma laptele de vaca. Consumul de lapte de vaca este recomandat pentru ca se crede ca este un obicei sanatos dar, de fapt, acesta poate fi cauza alergiilor, cariilor, colicilor la copii, bolilor de inima, artritei si chiar a cancerului. In locul laptelui de vaca puteti consuma lapte de capra pentru ca, desi este mai dificil de procurat si este putin mai scump, este foarte bun pentru santatate.

CE TREBUIE SA STIM DESPRE LAPTELE DE CAPRA?

In primul rand, laptele de capra nu provoaca alergii. El este mai usor de digerat de organism decat laptele de vaca pentru ca este de calitate superioara. In general, laptele de capra este alb deschis la culoare iar grasimea din el este dispersata uniform in masa sa si nu se aduna la suprafata ca cea a laptelui de vaca. Laptele de capra contine vitamine, minerale, electroliti, enzime, proteine si acizi grasi care sunt cu usurinta absorbiti de organism. Stiati ca, pentru a digera lapte de capra, organismului nostru ii ia 20 de minute in timp ce pentru laptele de vaca ii trebuie pana la 24 de ore?

ADIO INTOLERANTA LA LACTOZA CU LAPTELE DE CAPRA

Multe persoane care au intoleranta la lactoza au descoperit ca pot consuma lapte de capra fara sa aiba probleme. Explicatia medicilor este ca laptele de vaca are in componenta ta substante care provoaca alergii si care, in laptele de capra, sunt in mare masura absente. In plus, va ziceam si mai sus de cat timp are nevoie organismul sa digere laptele de capra (aproximativ 20 de minute), ceea ce inseamna ca el trece atat de repede prin tubul digestiv incat nu are timp sa fermenteze si sa creeze probleme persoanelor alergice.

INFERTILITATEA MASCULINA SI FEMININA, TRATATA CU LAPTE DE CAPRA

Laptele de capra a fost folosit inca din vremea stramosilor nostri in tratarea infertilitatii. Explicatia ar fi ca laptele de capra stimuleaza sistemul endocrin, imbunatatind activitatea gonadala si secretia de hormoni masculini. In plus, aminoacizii din laptele de capra imbunatatesc calitatea spermei. Pentru a trata infertilitatea, se recomanda consumul unei jumatati de litru de lapte de capra zilnic, amestecat cu suc de napraznic sau iarba de napraznic pisata (cate 2-3 linguri de zi).

LAPTELE DE CAPRA, BUN PENTRU SLABIT

Laptele de capra este bogat in calciu iar organismul nostru il asimileaza foarte bine. Un studiu recent publicat in American Journal of Clinical Nutrition spune nu numai ca avem nevoie de calciu pentru ca este foarte bun in dietele pentru slabit, dar explica si de ce. Studiul a fost facut pe femei cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, au fost impartite in doua grupe: unele au consumat mai putin calciu, iar altele mai mult timp de un an de zile. La sfarsitul studiului, s-a constatat ca femeile care aveau doza de calciu mai mare aveau o rata de ardere a grasimilor de 20 de ori mai mare decat a celor care consumau mai putin calciu. In plus, primele erau mai sanatoase pentru ca, atunci cand organismului nu i se ofera doza necesara de calciu, incepe sa isi ia resursa din oase pentru a functiona normal.

Sursa foto: flickr.com, Citeste articolul integral “Laptele de capra – un miracol pentru sanatate” pe Garbo.ro