“Ardelenistul” Sabin Gherman de la CityNews.ro, amendat cu 600 de lei pentru discriminare | NapocaNews

“Ardelenistul” Sabin Gherman de la CityNews.ro, amendat cu 600 de lei pentru discriminare


“Ardelenistul” Sabin Gherman de la CityNews.ro, amendat cu 600 de lei pentru discriminare

Jurnalistul Sabin Gherman, prezentator la Transilvania Live! şi redactor şef al săptămalului Transilvania Reporter, a fost amendat cu 600 de lei pentru fapte de discriminare. Consiliul Naţional al Combaterii Discriminării a constatat prin Hotărârea nr. 313 din 2012 că jurnalistul Sabin Gherman şi site-ul CityNews.ro au săvârşit fapte de discrimare potrivit art.2 aliniat 1 coroborat cu art 15 din OG nr 137-2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare. Site-ul CityNews a fost sancţionat cu avertisment.

Sabin Gherman, cunoscut ca un promotor al regionalizării României şi al superiorităţii “ardelenilor”, a fost reclamat la CNCD de către un alt jurnalist clujean, Adrian Cimpoeru. Acesta a reclamat articolul publicat, în 9 mai 2012, pe portalul de ştiri citynews.ro intitulat “Walter-Buşcă, eu nu pentru asta plătesc impozit, să fie clar”. Potrivit reclamantului, pe parcursul textului, se aduc jigniri repetate cetăţenilor români născuţi în alte regiuni istorice decât Transilvania.

“Cei “de peste munţi” sunt, în opinia autorului: nemernici, “gozeri”, nebuni care “vorbesc singuri prin stepa Urziceniului”, “dau cu scaune în cap”, oficiali nesimţiţi “veniţi de peste munţi la căpătuială aşa cum fac de 90 de ani” (de la Marea Unire, probabil). [...] Finalul articolului este instigator şi aminteşte de perioada care a urmat Diktatului de la Viena, în 1940. Atunci sute de mii de români din nordul Ardealului au fost nevoiţi, forţaţi (mulţi au fost omorâţi), prin intimidări, schingiuri, maltratări, să plece în bejenie în Regat.


“ne-aţi făcut de tot rahatul, ca să vadă ţara că şi la noi e tot ca la voi. Pentru toate acestea ar fi mai bine să vă căraţi de-aici – ar fi mai bine să vă-ntoarceţi la gunoaie, e o meserie nobilă: începeţi cu voi înşivă. Românii veniţi în Ardeal, din Muntenia sau Moldova, “nu reprezintă nimic” şi sunt alungaţi înspre locurile de baştină care în opinia autorului sunt “gunoaie”. Adică ţara noastră este mai mult de jumătate un “gunoi”, şi “gunoierii” născuţi acolo trebuie să fie “lipiţi de glie”, nu au voie să se stabileasca in altă parte in propria lor ţară. “

Hotărârea CNCD, prin care atât Sabin Gherman cât şi site-ul CityNews sunt sancţionaţi pentru discriminare, poate fi citită integrat pe blogul lui Adrian Cinpoeru: http://buletindecluj.wordpress.com/2012/11/22/hortistii-lui-paszkany-sunt-recunoscuti-oficial/

Sabin Gherman a devenit cunoscut în 1998 când a publicat controversatul articol intitulat “M-am săturat de România!” în Monitorul de Cluj. Din 1998 şi până acum, Sabin Gherman şi-a încercat norocul şi în politică, candidând la primăria Cluj-Napoca în 2004  ca reprezentant al Partidului Creștin Democrat, obținând un număr de 652 voturi, adică 0,43%. Acesta a înfiinţat Partidul Ardelenilor alături de dirijorul Emil Aluaş. Sabin Gherman este în prezent jurnalist în trustul de presă deţinut de Arpad Paszkany, Vasile Dâncu şi Ioan Rus, din care fac parte Transilvania Live!, CityNews.ro şi Transilvania Reporter

NapocaNews

 

Stiri Asemanatoare:Comentarii

11 comentarii

 1. Fain produs, says:

  ardelenesc, cu fainosag.
  Ha-ha-ha-ha-haaaaaa…

 2. fecalgherman says:

  ar face bine nu-si mai arate mutra de broscoi frustrat in orasul romanesc Cluj daca are obraz .desi cred ca si-a cam cacat coloana vertebrala de mult.strange-ti cortul ba boschetare!

 3. Adrian Cimpoeru e musai ceva vinitura la Cluj, ori mitic ori moldovean. Sa scapam de minoritatile astea 2 – moldovenii si miticii apoi ne putem razboi cu ungurii ca lumea.

 4. cotos says:

  :)) Si astia de la CNCD chiar nu au ce lucra..

 5. Alex says:

  Gherman ăsta oricum nu moare de moarte bună. :)

 6. ori-ce ati zice eu unul sunt alaturi de domnia voastra , daca trebuie contribui si eu see you o parte pentru amenda , logic ar fi daca na-ti avea argumente la cea ce ati afirmat sa platiti amenda , dar daca si pentru adevar platesti amenda atunci de mult mi-am dat seama in ce tara traim, sa traiasca tara transilvania see you toti cetatenii lor!
  Cu stima si respect din brasov!

 7. robert says:

  macar Hitler avea alta prestanta, omu asta chiar daca l imita nu va ajunge niciodata la nvelul lui.

 8. nicotocaciu says:

  Esti un om si jumatate!!!!! Nu stiu de unde atata putere de a lupta poate pentru cine nu trebuie!!!Aveti foarte mare dreptate cu deszapezirea si isteria din sudul tarii facem abstractie ca eu sant ARDELEANCA !Sa puna mana la munca nu cerseasca!!!Va doresc multe emisiuni ma simt si eu bine in tara mea cand vad pe cineva zbatandu-se si ptr. problemele acestea!!!!D-ZEU SA VA AJUTE!!!!!!!

 9. Filon Aurel says:

  Daca eu spun ca toate unguroaicele au meseria lui Ciociolina sunteti alaturi de mine la plata amenzii???Ca tot un adevar este si asta!

 10. Ulan-Baator, a voastră capitală.

 11. Dorian P says:

  Asta si-a tras nume “romanesc” dar are fata clara de jidan khazar / askenaz! Alta coada de topor
  …platita de cine oare?

Comentati