Angajaţii arestaţi de la Scutul Negru au fost eliberaţi. Ei erau acuzaţi că au bătut nişte „interlopi”. Judecătoria Cluj-Napoca a dispus azi, 29 august, punerea în libertate a celor 12 agenţi de pază de la firma de securitate Scutul Negru, trimişi în judecată pentru ultraj şi deţinere de arme albe.

Agenţii au fost arestaţi la începutul lunii august, după ce l-au agresat pe un consumator din clubul de noapte Janis, în dimineaţa zilei de 21 iulie. Dacă la începutul lunii, Judecătoria Cluj a stabilit arestarea pentru 29 de zile a zece agenţi de la firma de pază Scutul Negru pentru că au intrat într-un local din centrul oraşului şi au început să lovească „haotic şi în cel mai barbar mod posibil persoanele care stăteau la masă în cel mai paşnic mod posibil”, astăzi, aceeaşi instanţă i-a eliberat. Printre cei zece se află şi luptătorul de K1, Răzvan Benche. Câteva zile mai târziu erau arestate alte două persoane angajate la aceeaşi firmă. Acuzaţia: infracţiune de ultraj contra bunelor moravuri pentru o perioadă de 29 de zile.

Instanţa a decis azi să înlocuiască măsura de arest preventiv cu cea de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. Cei 12 nu au voie să plece din ţară, să nu folosească niciun fel de armă şi să nu meargă la Janis la Stuf, unde au agresat mai multe persoane. “Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara, inculpaţii sunt obligaţi să respecte următoarele obligaţii : 1. să nu se deplaseze în localul în care au avut loc faptele pentru care au fost trimişi în judecată (Janis la Stuf din Cluj-Napoca, Piaţa Unirii) 2. să nu se apropie de persoanele vătămate şi de martorii din prezentul proces penal, de numiţii T.I.V., M.R. şi B.I., nici de membrii familiilor acestora. Atragem atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, se va lua faţă de aceştia măsura arestării preventive. Cu drept de recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare pentru Ministerul Public şi de la comunicare pentru inculpaţi. Pronunţată în şedinţa publică din data de 29 august 2013, orele 12.15”, se arată în încheierea Judecătoriei Cluj-Napoca

NapocaNews