Fresenius NephroCare, cel mai mare operator de servicii private de dializa din Romania, in acest moment este intr-o faza de analiza a tuturor datelor legate de functionarea in continuare a centrului de dializa din Dej, avand in vedere problemele financiare si de disponibilitate a personalului medical calificat din regiune.

Incepand din anul 2011, de la preluarea centrului de dializa, Fresenius NephroCare a sustinut financiar constant desfasurarea activitatii si tratamentul pacientilor, inclusiv al celor care nu sunt cuprinsi in contractul cu CNAS. Pe langa limitarile bugetare ale programului national , care nu au permis includerea tuturor pacientilor in contract si nici actualizarea tarifului la cursul Euro-Ron al bugetului de stat, ne confruntam si cu o disponibilitate scazuta a personalului medical calificat in regiune, astfel incat exista dificultati in acoperirea orelor de tratament.

Astfel in centrul din Dej atat in 2012, cat si in 2013 , peste 10% din pacienti nu au fost inclusi in contract. In acest moment in Dej sunt 39 de pacienti in tratament , din care 5 nu sunt inclusi in contract. Indiferent de includerea sau nu in contract, ne-am asumat tratamentul tuturor pacientilor, nediscriminatoriu si la cel mai inalt standard de calitate. La scara nationala , in 2012 , din cei peste 4500 de bolnavi tratati in cele 34 de centre , cca 300 nu au fost inclusi in contractele cu CNAS, costul tratamentului acestora fiind sustinut de catre companie.

Cu toate dificultatile intampinate, ne-am desfasurat activitatea constant, in acest moment analizand toate posibilitatile existente, de asigurare a continuitatii tratamentului bolnavilor, fara sa existe o decizie ferma legata de posibilitatea inchiderii centrului.

„Toti pacientii din centrul de dializa Dej vor primi tratament corespunzator, iar acesta va fi asigurat la timp si la aceleasi standarde de calitate ” a declarat Dr. Alexandru Ciolan, Director General al Fresenius NephroCare Romania. „Suntem inca intr-un proces de analiza a situatiei generate de problematica actuala a acestui centru, cautam cele mai bune si adecvate solutii , in centrul preocuparii noastre fiind pacientii si asigurarea continuitatii tratamentelor, la cele mai inalte standarde de calitate „

NapocaNews