Autorităţile militare egiptene au ordonat, miercuri, ca fostul preşedinte Hosni Mubarak să fie plasat în arest la domiciliu dacă va fi eliberat din închisoare, în aşteptarea verdictului în procesul său de crimă şi corupţie, a anunţat Guvernul.

„În cadrul legii privind starea de urgenţă, (puterea militară) a ordonat ca Mubarak să fie plasat în arest la domiciliu”, a anunţat un comunicat al Guvernului instaurat de armată după destituirea, la 3 iulie, a succesorului lui Mubarak, islamistul Mohamed Morsi.

Preşedintele interimar Adly Mansour a decretat stare de urgenţă, oferindu-le forţelor de securitate competenţe extinse pentru cel puţin o lună, după dispersarea taberelor susţinătorilor lui Morsi la Cairo, ceea ce a provocat sute de morţi.

Un tribunal a ordonat miercuri, în cel de-al patrulea dosar, privind îmbogăţirea sa ilegală, eliberarea lui Hosni Mubarak, care a depăşit durata maximă a detenţiei preventive în trei dosare în care este acuzat.

Procesul său pentru crimă şi corupţie este în desfăşurare, iar o nouă audiere este prevăzută pentru duminică, dar în teorie el ar putea să compară liber, cu excepţia situaţiei în care Parchetul formulează noi acuzaţii, aşa cum a fost cazul până în prezent, pentru a-l menţine în arest preventiv.

Sursa: Mediafax