Claude Debussy la 151 de ani de la naştere, sărbătoriţi de Google. Debussy place deoarece, la audierea unor piese, melomanii descoperă o nouă conduită melodică și noi combinații ritmice și armonice.Pentru mulți auditori, mai puțin pregătiți prin lipsa de cunoaștere a spațiului cultural al timpului, ascultarea Cvartetului de coarde, a pieselor „Preludiu la după amiaza unui faun” sau a celor „Trei nocturne”, modernitatea melosului va șoca cu siguranță.[judecată de valoare] S-ar părea că muzica operează într-o mare libertate de creație.

Google celebrează, joi, 151 de ani de la nașterea lui Claude Debussy, printr-un Doodle special. Claude Debussy s-a născut pe 22 august 1862, în Saint-Germani-en-Laye, în Franța, într-o familie de burghezi. Profesoara sa de pian, Maute de Fleurville, care studiase alături de Chopin, i-a descoperit talentul și l-a îndrumat spre Conservatorul din Paris, unde Debussy a studiat 12 ani.

Inițial, Claude Debussy a vrut să devină un virtuoz al pianului, dar a picat examenele de pian din 1878 și 1879 și a abandonat ideea. Un an mai târziu, Debussy a participat la cursurile de compoziție ale lui Ernest Guiraud. Ajutat de Guiraud, Debussy a reușit să câștige locul al doilea la concursul Prix de Rome, în 1883, iar în 1884 a primit premiul I cu canțoneta „L’enfant prodigue”. Trofeul l-a ajutat să obțină o bursă de studiu la Vila de Medici în Roma, timp de trei ani.

Muzica lui Claude Debussy a dus la apariția unui nou curent: impresionismul muzical, caracterizat prin desprinderea artei moderne de academismul tradițional. Debussy este considerat cel mai important compozitor de pian, de după Frederic Chopin. El a murit pe 25 martie 1918, în Paris. A murit de cancer la colon.

NapocaNews