Pentru a profita la maximum de toate beneficiile pe care ni le oferă această legumă, oamenii de ştiinţă ne sfătuiesc să consumăm broccoli doar în stare proaspătă, nu congelat sau fiert, deoarece astfel îşi pierde mare parte din proprietăţile sale benefice asupra sănătăţii.

Deşi este mult mai simplu să cumpărăm o pungă cu broccoli congelat care este deja spălat şi porţionat, medicii recomandă să sacrificăm câteva minute din timpul nostru preţios pentru a pregăti cum se cuvine această legumă atât de importantă în prevenirea multor tipuri de afecţiuni maligne.

În urma studiilor s-a descoperit că în timpul procesului de congelare, broccoli-ul pierde o enzimă esenţială numită mirosinază, responsabilă de producţia de sulforafan, un compus cu puternice proprietăţi anti-cancer.

Cercetări anterioare au scos la iveală că 3-5 porţii de broccoli consumate săptămânal pot reduce cu aproape 50% riscul de cancer pulmonar, de prostată şi maladii cardiace.

Sursa: santemedecine.net