Fostul premier Emil Boc sustine ca Victor Ponta a dat dovada de iresponsabilitate cand a formulat acuzatii de dosare politice la adresa lui Traian Basescu, „fara nicio dovada elementara”, adaugand ca seful Executivului este „invidios” pe presedinte pentru ca „are reactii umane la situatii umane”, referindu-se la cazul Cioaba.

„Este inadmisibil ca intr-o tara din Uniunea Europeana un prim-ministru sa formuleze acuzatii de dosare politice la adresa sefului statului, fara nicio dovada elementara, si acel prim-ministru sa mai fie in functie. In UE nu exista asemenea practici politice iresponsabile din partea sefilor de Guvern. In UE liderii tarii respecta Justitia si statul de drept.

Romania este in UE si nu o republica bananiera, precum in conceptia lui Victor Ponta. Orbit de batalia politica cu presedintele Traian Basescu, Victor Ponta face mult rau imaginii Romaniei. De altfel, Ponta este invidios pe presedinte, pentru ca acesta are reactii umane la situatii umane, ca sa ne referim doar la cazul Cioaba”, a spus Boc.

Premierul Victor Ponta a catalogat, vineri, drept revoltator faptul ca presedintele Traian Basescu a avut „nesimtirea” ca, dupa ce „i-a facut dosar penal”, sa-l sune pe medicul Serban Bradisteanu si sa-l roage sa mearga in Turcia pentru a analiza starea de sanatate a lui Florin Cioaba.

„Daca e vorba de un cetatean roman aflat intr-o situatie speciala, copii, cazuri cu totul speciale, statul roman, atat cat putem sa ne permitem, nu putem foarte des, sigur ca, pe cheltuiala statului roman, intervenim in situatii cu totul si cu totul speciale”, a spus Ponta.

El a aratat ca in cazul lui Florin Cioaba familia plateste, iar medicul Serban Bradisteanu a plecat in Turcia pe banii familiei.

„Ma bucur ca doctorul Bradisteanu nu are termen la tribunal, ca i-a facut Basescu dosar. Deci, Basescu i-a facut dosar penal si acum l-a rugat sa mearga in Turcia si ma bucur ca nu are termen la tribunal, ca nu putea sa mearga doctorul Bradisteanu, pentru ca trebuia sa se duca la tribunal, unde i-a facut Basescu dosar. Apropos de ticalosie si de tupeu, dupa ce-i faci dosar penal unuia dintre cei mai buni medici din Romania, mai ai si nesimtirea sa-l suni la telefon sa-l rogi sa ajute pe cineva”, a spus Ponta.

El a aratat ca din banii statului roman se platesc doar cazuri cu totul si cu totul exceptionale, cum a fost necazul din Muntenegru.

Medicul Serban Bradisteanu a declarat zilele trecute ca a mers in Turcia la rugamintea presedintelui Traian Basescu.

Florin Cioaba a facut un stop cardiorespirator in timp ce se afla in vacanta in Turcia. Mediicii au reusit sa il resusciteze, iar acum se afla internat intr-un spital din Antalya.

Sursa: Ziare.com