Două persoane au fost rănite, în urma unei explozii produse, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o casă din Cluj-Napoca, imobilul fiind grav avariat din cauza deflagraţiei, iar locatarii din zonă spun că acolo avuseseră loc lucrări la reţeaua de gaz şi că furnizarea gazului fusese oprită vineri.

Explozia, care a fost urmată de un incendiu puternic, s-a produs în jurul orei 02.00, pe strada Ospătăriei din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, în urma deflagraţiei două persoane au suferit arsuri pe faţă, pe mâini şi pe picioare, fiind transportate la spital.

De asemenea, în urma deflagraţiei casa a fost distrusă aproape în totalitate.

La faţa locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, SMURD, jandarmi, poliţişti, dar şi echipe de la E.On Gaz şi o echipă de criminalişti, care investighează cauzele exploziei, zona fiind închisă. Echipele E.On Gaz au întrerupt alimentarea cu gaz pe stradă şi, de asemenea, a fost oprită furnizarea energiei electrice.

Vecinii spun că victimele exploziei sunt soţ şi soţie, cu vârste în jur de 50 de ani. Aceştia au adăugat că vineri pe strada respectivă o echipă a companiei de gaz a făcut lucrări la reţeaua de gaz şi că alimentarea cu gaz fusese sistată între orele 9.00 şi 18.00.

„Toată lumea dormea, la ora 2.00 a explodat casa, este distrusă. Au fost tot felul de complicaţii la lucrarea celor de la gaz, astăzi ne-au anunţat să închidem geamurile că se lucrează la gaz. Nu vrem să arătăm cu degetul, că azi lucrau şi azi s-a produs explozia, poate a fost o acumulare de gaz mai demult. Explozia a avut loc chiar la stradă, la cum arată casa”, a spus un vecin.

Sursa: Mediafax