Ricardo Cadu (31 de ani) a avut în ultimul an evoluţii modeste, dar acestea au fost trecute mereu cu vederea de şefii din Gruia. Arpad Paskany şi Iuliu Mureşan au găsit întotdeauna motive să îl apere în faţa presei. Chiar şi după eşecul de la Vaslui, unde a greşit la două goluri, Cadu a fost apărat. „El compensează prin experienţă, plasament, vina este a fundaşului de lângă el care ar trebui să fie mai rapid“, a fost explicaţia halucinantă a lui Paszkany după umilinţa cu FC Vaslui, scor 0-4. A urmat apoi scandalul între Rednic şi Cadu, în urma căruia lusitanul a fost exclus timp de o etapă din echipă, dar mai apoi tehnicianul a fost demis.

„Rednic are într-un fel dreptate“

A venit însă meciul cu Steaua. Cadu a revenit în echipa de bază, a reprimit banderola, dar evoluţia sa a fost la fel de proastă. Iar şefii din Gruia nu au mai trecut cu vederea jocul slab al portughezului. Pentru prima dată la finalul unui meci, după 0-3 cu Steaua, Iuliu Mureşan l-a inclus pe Cadu în rândul jucătorilor de care nu este mulţumit. „A fost o înfrângere ruşinoasă, în care nu am contat. Doar de Felgueiras, Piccolo şi Obiora sunt mulţumit. Toţi ceilalţi jucători ar trebui sancţionaţi, să le înjumătăţesc salariile sau să nu le mai dau deloc. Nu mi-a plăcut atitudinea. Ar trebui să schimb 10-12 jucători, dar nu pot să o mai fac acum. La iarnă vom lua măsuri. Rednic are dreptate într-un fel legat de Cadu, în altul nu are. Nu vreau să intru în amănunte“, a tunat Mureşan.

Părăsit de Dulce!

Apropiaţii jucătorului spun că prestaţiile acestuia din ultima vreme sunt strâns legate şi de problemele din viaţa personală. Recent, Cadu a divorţat de Dulce, la cererea frumoasei lusitance. De atunci, după spusele mai multor persoane de încredere, Cadu pierde nopţile prin cluburi şi ajunge abia dimineaţa acasă. Printre altele, Petre Grigoraş are misiunea să îl resusciteze rapid pe portughez. Prima decizie a tehnicianului a fost să programeze antrenamente la 10:00, pentru ca petrecăreţii să meargă mai repede acasă. Dacă nu îşi va reveni ca joc, în iarnă, e foarte probabil ca formaţia clujeană să se despartă de Cadu, care câştigă, cu tot cu bonusuri, 400.000 de euro pe an în Gruia.

„Galben“ în fiecare meci în acest sezon

Pentru ce ar putea să mai fie dat afară Cadu? Pe lângă greşelile grave de la meciuri, Cadu plăteşte tribut şi pentru faptul că este un jucător dur. Are în medie un cartonaş la trei partide jucate în Liga I. A fost eliminat de şapte ori în Liga I, în urma unor intrări dure. Milanov, Niculescu, Arthuro, Herea sau Sânmărtean au simţit pe propria lor piele duritatea acestuia. În plus, în fiecare partidă jucată în acest sezon, Cadu a primit cartonaş galben! „Îşi ascunde neputinţa prin faulturi, încearcă astfel să îşi intimideze adversarii“, îl caracterizează colegii.

Cadu este recunoscut de asemenea ca fiind lider în vestiar. A intrat în conflict cu mai mulţi antrenori, dar mereu şefii au mers pe mâna lui. Uhrin şi Rednic pot să depună mărturie în acest sens. Finanţatorul campioanei este singurul în acest moment care îl mai protejează, după ce Iuliu Mureşan l-a criticat în public. Preşedintele campioanei este realist şi ştie că poate construi o echipă care să se bată la titlu doar în jurul unui nou lider.

Nu pot să cred! A greşit Cadu cu Steaua? A greşit jucătorul care a luat 8 trofee cu CFR?
Mircea Rednic, fost antrenor CFR Cluj

Cadu este ca un peron în gară. Toţi trec în viteză pe lângă el. Nu prinde marcajul, stă pe lângă oameni, dă peste picioare
Cornel Dinu

Cât timp Cadu e la CFR Cluj, el trebuie să fie titular. E singurul de care poţi fi sigur că meci de meci dă sută la sută
Eugen Trică, ex antrenor CFR

Sursa: Pro Sport