Reghecampf a cucerit Polonia mai rapid decât a făcut-o Hitler în 1939. Roş-albaştrii au condus cu 2-0 încă din minutul 9 şi s-au calificat în grupele Ligii Campionilor pentru a şaptea oară în istorie.

-După 1-1 la Bucureşti, Steaua a remizat, 2-2, aseară meciul retur, goluri Stanciu şi Piovaccari şi s-a calificat în grupe graţie golurilor înscrise în deplasare.

A fost nevoie să treacă 74 de ani de la invadarea Poloniei de către nemţi, pentru ca Varşovia să cunoască din nou ceea ce înseamnă cu adevărat termenul blitzkrieg. Culmea, acum le-a făcut-o leşilor tot un „neamţ”, Reghecampf. Steaua a rezolvat calificarea în grupele Ligii Campionilor în debutul partidei.

Minunaţii suporteri ai Legiei nici nu se aşezaseră bine pe scaune, când deja scorul arăta un incredibil 0-2. Şocant şi crud pentru gazde, perfect pentru oaspeţi. Steaua reuşise să marcheze de două ori în numai 9 minute graţie lucidităţii de care au dat dovadă jucătorii lui Reghe. Stanciu a deschis scorul în minutul 7, după ce a primit o pasă de la Tănase. Internaţionalul român de tineret şi-a pregătit mingea şi a şutat-o la colţul lung.

Publicul n-a avut nicio ezitare

Apoi, doar două minute mai târziu, Filip l-a deschis în careu pe Piovaccari, italianul a întors mingea şi l-a făcut sanie pe adversarul direct, după care a strecurat abil balonul pe sub Kuciak. Ce ciudat! Publicul n-a avut nicio ezitare! Nu s-a oprit nici măcar o secundă din cântat şi încurajări. Şi asta a contat pentru jocul Legiei. În minutul 20, Kucharczyk a trimis în poarta lui Tătăruşanu, dar golul a fost anulat corect pentru ofsaid. Însă 7 minute mai târziu, goalkeeper-ul stelist nu a mai avut ce face la mingea trimisă cu capul de Radovic de lângă visătorul Latovlevici. 1-2 şi gazdele sperau într-o revenire miraculoasă. Dar au trăit periculos finalul de repriză, deoarece Steaua a avut două-trei contraatacuri bune, care ar fi putut să demoleze din nou fragila apărare din faţa lui Kuciak.

Cine e Chiricheş?

Şi după pauză, steliştii s-au apărat exemplar, chiar dacă Georgievski a continuat să aibă probleme cu neobositul Kosecki. Fundaşii lui Reghe erau stăpâni pe situaţie şi demonstrau că există viaţă şi după Chiricheş. De fapt, cine e Chiricheş? Un fost stelist şi era de aşteptat ca Bourceanu să pronunţe rârâit cuvântul înlocuitorului, Garrrdoş! Minutele s-au scurs numai în favoarea Stelei, care a încheiat meciul în atac, aşa cum îi stă bine unei echipe de Liga Campionilor. Rzezniczak a înscris cu 30 de secunde înainte de final, dar emoţiile au fost risipite la scurt timp de Pedro Proença.

Sursa: Pro Sport