Mama surorilor Gabor  răpusă de blestemul Sf. Calinic pentru că s-a apropiat de Mănăstirea Frăsinei, cu ritul Mănăstirilor ortodoxe de la Athos, unde nu are voie să calce picior de femeie. Miercurea trecuta, femeia de 54 de ani a inoptat la poalele dealului care duce catre locul blestemat. Se afla acolo impreuna cu un grup de turisti si au dormit cu totii la manastirea de jos, dedicata doar femeilor. Si calugarii confirma acest lucru. Cu toate acestea, femeia pare sa fi facut o greseala capitala.

Insa curiozitatea nu ii dadea pace. N-a mai tinut cont de avertismentele din zona, care interziceau orice picior de femeie mai sus de locul in care poposisera. N-a stiut nici macar de gura satului, care pomeneste cu teama de nenorocirile petrecute cu cei care au nesocotit insemnele.

Legenda spune ca imediat dupa ridicarea manastirii, Sfantul Calinic a parasit locul pentru o scurta perioada. Cand s-a intors, i-a gasit pe calugarii de aici petrecand cu femeile din sat. Acela a fost momentul in care Sfantul se spune ca a facut un legamant pe vecie, ca niciun picior de femeie sa nu mai calce vreodata la manastire. Placutele insirate de-a lungul cararii ce urca dealul stau drept marturie.

Veronica Bulai n-a reusit sa urce insa prea mult. Strigatele calugarilor au oprit-o la un moment dat. Insa pasii pe care i-a facut au fost suficienti ca sa nesocoteasca un blestem vechi de 300 de ani. A doua zi, in timpul unei drumetii pe langa pestera Polovragi, o bucata de piatra s-a desprins din stanca si s-a rostogolit direct peste trupul femeii. Turistii au privit inmarmuriti cum este pusa la pamant de greutatea bolovanului.

Veronica Bulai a nesocotit avertizarile. Insa va fi ea singura care a platit pentru asta? Calugarii de la manastirea Frasinei spun ca blestemul nu se abate doar asupra faptuitorilor, ci si a urmasilor acestora.

NapocaNews