În această seară a avut loc gala de închidere a Zilelor Culturii Maghiare, eveniment care în acest an s-a derulat „fără niciun fel de suspiciuni”, după cum a declarat de pe scena special amenajată în Piaţa Unirii, viceprimarul Anna Horvath.

Totuşi, menţionăm că evenimentul a fost organizat de Gergely Balasz, lider local al PPMT, partidul pastorului Laszlo Tokes, care a exprimat clar ce îşi doreşte cu privire la centrul României, fiind sancţionat chiar şi de către preşedintele Traian Băsescu. PPMT a avut chiar şi un stand organizat pe str Kogălniceanu, printre tarabele cu mici, bere şi kurtos şi alte obiecte tradiţionale.

Pe scena din Piaţa Unirii a urcat astăzi şi primarul Emil Boc, care a menţionat că acest eveniment foarte reuşit pentru maghiari este un semn de distincţie în Europa care arată respect faţă de minorităţi, model de urmat de toate naţiunile.

În centrul oraşului s-au adunat peste 5000 de maghiari, de toate vârstele, în special pentru a asista la desfăşurarea piesei rock „Regele Ştefan”, un mare succes peste graniţe.

La începutul operei, dansatorii au agitat un drapel roşu-alb-verde, moment aplaudat furtunos de către cetăţenii sosiţi la eveniment.

Toate peste toate, aceasta a fost declarată de către participanţi drept cea mai reuşită ediţie a Zilelor Culturii Maghiare, dintre toate cele organizate până acum.

 

NapocaNews