Ministrul pentru Resursele Umane din Ungaria, Balog Zoltan, a fost prezent duminica seara la Zilele Maghiare de la Cluj Napoca, eveniment la care au participat peste 25.000 de persoane.

„Fara cultura maghiara nu se poate construi un viitor la Cluj Napoca. Cultura maghiara nu poate fi stearsa din viata Clujului, din istoria Trasilvaniei si nici din istoria Romaniei. De asemenea, nu pot fi sterse nici Timisoara, dar nici meritele eroilor maghiari de la Timisoara”, a declarat Balog, citat de stop.hu, in contextul solicitarii premierului Victor Ponta de a i se retrage Ordinul Steaua Romaniei europarlamentarului Laszlo Tokes.

„Nu avem voie sa renuntam niciodata la cultura, credinta, lacrima si speranta care inseamna Cluj-Napoca. Zilele Maghiare reprezinta vremea noastra, iar fiecare zi este si a noastra. Zilele Maghiare din Cluj-Napoca a ajuns unul dintre cele mai importante festivaluri din Europa Centrala si de Est. Sper sa se organizeze cat mai multe evenimente in toate locurile unde cultura maghiara are trecut, prezent si viitor”, a incheiat Balog.

Prezent la eveniment, primarul Emil Boc a multumit comunitatii maghiare ca „a contribuit in ultimii 10 ani la transformarea Clujului intr-un oras european”.

„Doua obiective unesc comunitatea clujeana: castigarea titlului de Capitala a tineretului european in 2015 si cea de Capitala culturala a Europei in 2021. Forta orasului sta in multiculturalitatea sa. Vrem sa construim un oras in care toata lumea sa se simta acasa”, a adaugat fostul premier al Romaniei.

 

NapocaNews