Reprezentanții poliției britanice au declarat că analizează o serie de noi informații cu privire la misteriosul deces al Prințesei Diana, care a murit, pe 31 august 1997, într-un accident de mașină în Paris, împreună cu iubitul său, Dodi Al Fayed.

Prinţesa Diana şi Dodi al Fayed, cu câteva săptămâni înainte de tragicul accidentSursa: APPotrivit BBC, Scotland Yard a precizat că verifică relevanța și credibilitatea noilor informații și că nu este vorba despre „redeschiderea anchetei” cu privire la decesul Prințesei Diana și a omului de afaceri Dodi Al Fayed.

Într-un comunicat de presă, poliția metropolitană a mai precizat că informațiile vor fi verificate de ofițeri din cadrul unității de operațiuni speciale și că moartea prințesei a fost investigată cu mare atenție la momentul respectiv.

Mai multe publicații britanice au relatat ieri că noile informații vizează o serie de acuzații potrivit cărora armata ar fi fost implicată în moartea Prințesei Diana și că informațiile au fost aduse la cunoștința poliției de către o sursă militară.

În replică, purtătorul de cuvânt al Poliției metropolitane a declarat că nu vor fi furnizate detalii despre sursa acestor informații, în timp ce reprezentanții Casei Regale au precizat că nu va exista o reacție oficială din partea monarhiei cu privire la acest subiect.

Nu în ultimul rând, purtătorul de cuvânt al lui Mohamed Al Fayed, tatăl lui Dodi, a precizat că acesta este interesat de „concluzia la care va ajunge poliția și că este convins că informațiile vor fi verificate cu mare atenție”.

Sursa: EVZ