Asociaţia Produs de Cluj, organizaţie înfiinţată şi coordonată de Consiliul Judeţean Cluj, a participat în perioada 9-15 august 2013 la Târgul European de Produse Tradiţionale care a avut loc în staţiunea Zakopane din Munţii Tatra (Malopolska, Polonia), eveniment care a reunit cca. 200 de producători din nu mai puţin de 16 ţări.

La acest târg internaţional au participat 15 producători şi meşteşugari clujeni, membri ai Asociaţiei Meşterilor Populari Clujeni, care şi-au prezentat şi promovat produsele tradiţionale sub egida – „Produs de Cluj”. Cele mai apreciate produse, care au avut o mare priză la vizitatorii târgului, au fost mierea de albine de la Chiuieşti, gemurile de la Moldoveneşti, uleiul presat la rece sau produsele pe bază de lavandă (ulei, apă de baie, sirop etc).

„Succesul înregistrat prin participarea Asociaţiei Produs de Cluj la Zakopane este unul indiscutabil, mai ales că acesta este al doilea an consecutiv când participăm. Produsele noastre au fost unanim apreciate atât de polonezi, cât şi de ceilalţi vizitatori străini, nu puţini fiind cei care au revenit special pentru acest târg la ediţia din acest an pentru a achiziţiona produse tradiţionale din zona Clujului. O prezenţă specială a fost cea a mareşalului Voievodatului Malopolska, domnul Marek Sowa, care a degustat şi achiziţionat produse româneşti, domnia sa invitându-şi conaţionalii să viziteze standul rezervat judeţului Cluj. Suntem bucuroşi că reuşim să ducem imaginea Clujului, a Transilvaniei şi a României dincolo de graniţele ţării, contribuind astfel la promovarea a ceea ce avem mai bun, a specificului şi a valorilor noastre tradiţionale”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

Reamintim în acest context faptul că între judeţul Cluj şi judeţul Malopolska există un protocol de cooperare încheiat în anul 2005, care a fost reconfirmat în anul 2008, pe perioadă nedeterminată. În virtutea acestuia, în ultimii ani, s-au derulat o serie de proiecte regionale comune în diverse domenii: cultură, artă, servicii sociale, parcuri logistice, dezvoltarea resurselor umane etc.

NapocaNews