Arpad Paszkany a apelat la o scrisoare deschisa pentru a prezenta absolut toate detaliile care l-au determinat sa-l dea afara pe Mircea Rednic de la CFR Cluj.

Patronul echipei din Gruia a explicat, intr-o scrisoare publicata de Stiridesport.ro, ca Rednic a intrat in conflict cu toti jucatorii dupa ce a decis sa renunte la portughezi.

In plus, Rednic nu si-a indeplinit obiectivul din contract, care stipula ca este obligat sa castige 6 punte in primele trei etape.

In ceea ce priveste influenta lui Cadu in luarea deciziei de a-l demite pe Rednic, Paszkany a precizat ca acesta nu a avut un rol foarte important.

Totusi, Paszkany a admis ca portughezul a fost cel care a insistat ca Dusan Uhrin sa fie demis de la CFR Cluj in urma cu cativa ani.

Iata scrisoarea lui Arpad Paszkany

In legatura cu demiterea lui Rednic, pot spune ca noi, ca si club, am incercat sa aminam cit se poate de mult aceasta decizie. In contract s-a stipulat o conditie, care daca nu era indeplinita puteam rezilia contractul unilateral, si anume daca din trei partide nu se obtineau cel putin sase puncte. Ori dupa primele doua etape s-au obtinut doar doua, deci conditia nu mai avea cum sa fie realizata. Dar noi am trecut peste asta si am mers mai departe.

A urmat ceea ce s-a vazut, adica 4-0 la Vaslui. In minutul 80, l-am sunat pe Rednic, care se afla in tribuna, fiind suspendat, si l-am rugat sa nu atace jucatorii in presa. I-am spus ca vom discuta situatia a doua zi, situatia fiind inca remediabila. Si ce face Rednic a doua zi? Scoate din lot toti portughezii (inclusiv Felgueiras care nici n-a jucat la Vaslui), pe spaniolul Velayos si pe Stancioiu. Ne intrebam: noi cu cine mai jucam daca pina si Felgueiras e scos din lot?

De fapt Rednic a pierdut complet controlul asupra vestiarului, jocul nu se lega deloc, plus ca jucatorii erau revoltati ca antrenorul considera ca doar ei sunt de vina, el personal neconsiderind ca are vreo vina. Apoi a mai incercat un fel de puci in vestiar, in loc sa discute cu noi, punind jucatorii sa voteze un nou capitan. Si cine a iesit „noul capitan”? Vechiul capitan Cadu, cu doar doua voturi impotriva…

Asa ca hotarirea de a pleca antrenorul a venit de la sine, fara nicio legatura cu Cadu asa cum a insinuat Rednic. Cadu a fost doar capitanul echipei care a obtinut doar doua puncte in primele trei etape… Desigur, au fost foarte multe discutii pe site-urile CFR-iste si articole urite-n presa care-l incriminau pe Cadu ca „devorator de antrenori”.

Dar afirm cu mina pe inima ca sunt doar legende. Cadu a fost o singura data la mine pentru asa ceva: la schimbarea lui Dusan Uhrin si atunci ca si capitan de echipa si reprezentant in principal al grupului de jucatori romani care au fost cei mai revoltati impotriva antrenorului (de care nici noi n-am fost multumiti, de exemplu afirma despre Pereira ca n-are valoare si trebuie trimis la echipa a doua).

Cadu este cel mai vechi jucator din actualul lot, am cistigat impreuna trofee, a marcat goluri decisive, este golgheterul echipei din ultimii 13 ani, este apreciat de coechipieri (votul o dovedeste!). Iar in momentul cind s-a afirmat ca a fost la mine si l-am dat impreuna afara pe Rednic eu ma aflam in Austria.

Dupa meciul cu Vaslui am vorbit personal doar cu Rednic, iar dintre jucatori cu unul din cei noi, care mi-a spus ca e revoltat dupa excluderea grupului de portughezi: „Eu am venit la CFR ca sa cistig trofee si sa joc in Champions League…puteam pleca in alte campionate din Europa, pe mai multi bani, dar probabil n-aveam sansa sa ajung in competitiile europene. Si ce vad acum? Sunt dati afara portughezii, ce se va intimpla saptamina viitoare? Urmeaza romanii, iar dupa aceea jucatorii de culoare? Chiar nu se mai poate merge in acest fel mai departe!”.

Ce puteam face dupa un asemenea discurs, dupa ce vedeam ca echipa nu joaca absolut nimic? Sa schimbam antrenorul in speranta ca se mai poate salva ceva! Deci repet: Cadu n-a avut nicio legatura cu aceasta schimbare. Aceste hotariri le luam doar noi, eu si Iuliu Muresan.

Sursa: Ziare.com