Tinerii care i-au furat lui Florin Piersic pistoalele din filmul Margelatu au fost condamnati la inchisoare de Judecatoria Cluj-Napoca.

Doi tineri, Liviu Daniel Jovrea si Laurentiu Eronim Utiu, in varsta de 24 de ani, i-au furat lui Florin Piersic pistoalele din filmul Margelatu, in decembrie 2008. Armele se aflau in cabana actorului din localitatea clujeana Somesul Rece, informeaza Ora de Cluj.

Cei doi au furat 4 pistoale de panoplie, 20 de sticle de vin vechi si whiski, dar si un brau din piele. Hotii au vandut armele unui colectionar din judetul Cluj, Dorel Claudiu Marginean, pentru 300 de lei, iar bautura furata au baut-o de Revelion.

Florin Piersic nu si-a mai recuperat decat unul dintre cele patru pistoale furate. Colectionarul care le-a cumparat a sustinut ca s-a speriat dupa demararea anchetei si a aruncat armele in apele Somesului. Cu toate acestea, Marginean a picat testul poligraf, iar scafandrii nu au gasit pistoalele in locul indicat.

Cei doi hoti au recunoscut fapta si s-au ales cu o condamnare de cinci ani si jumatate, respectiv trei ani si jumatate de inchisoare.

Florin Piersic a fost prezent la proces, dar si-a retras toate pretentiile financiare, desi initial ceruse 2.000 de lei pentru bautura furata.

Sursa: Ziare.com