Poliția din Ierusalim cauta un preot din Nizhny Novgorod, care a sosit în Israel cu familia sa, și care a dispărut inca din week-end-ul trecut, conform declaratiei Misiunii Spirituale Ruse din Ierusalim, pentru Interfax.

Misiunea Spirituală Rusă a raportat că Vasili Varlamov, in varsta de 47 de ani, preot la Biserica Stroganovskaya, a dispărut inca din data de 18 august. „Dimineața, Părintele Vasile a iesit la o plimbare, înainte de micul dejun. El era îmbrăcat în haine laice și nu a mai fost văzut de atunci. Cu trei ore mai târziu, incepeau deja căutarile”, se spune in raport.

Preotul a ajuns în Israel ca pelerin, cu soția și fiica sa. Este prima sa vizită în Israel. Rudele preotului au raportat dispariția, la organele de drept și la Ministerul Afacerilor Externe.

Eparhia de Nizhny Novgorod a raportat si ea că Părintele Vasile a dispărut din Ierusalim, pe 17 august.
„Clericul a solicitat asistență medicală cu o zi înainte. După ce a primit asistență medicală, părintele Vasili s-a întors la hotel”, se arata in raport.

Soția preotului a declarat ca Părintele Vasily a parasit hotelul în dimineața zilei de 17 august, pentru o plimbare, și nu s-a mai întors. Poliția, Ambasada Rusiei si Misiunea Spirituală Rusă în Ierusalim au fost notificate imediat.
Raportul afirmă că familia preotului, care rămâne în Ierusalim, are asigurata toată asistența de care are nevoie. Poliția Israeliana executa operațiuni zilnice de căutare.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe