Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, miercuri după-amiază, la locuinţa din Sibiu a familiei Cioabă, unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, miercuri după-amiază, cu elicopterul pe Aeroportul din Sibiu, de unde a plecat cu o maşină spre casa familiei Cioabă, aflată pe Şoseaua Alba Iulia. Şeful statului a fost primit cu urale de către rudele şi vecinii familiei Cioabă, care i-au spus: „Să ne trăiţi, domnule preşedinte, vă mulţumim pentru tot”. Ulterior, şeful statului a intrat în salonul de oaspeţi al familiei Cioabă, acolo unde este depus sicriul cu trupul lui Florin Cioabă.

Preşedintele a dus la locuinţa familiei Cioabă o coroană de garoafe roşii cu mesajul „Sincere regrete. Preşedintele Traian Băsescu”.

Autointitulatul rege al ţiganilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge. Trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă a fost adus, marţi seară, în România, cu o cursă de linie care a aterizat pe Aeroportul „Henri Coandă”, iar de acolo sicriul a fost transportat cu o maşină la Sibiu, unde a ajuns în jurul orei 04.40. Florin Cioabă va fi înmormântat vineri, în Cimitirul Municipal Sibiu, lângă mormântul tatălui său, unde familia sa a concesionat o parcelă de teren pentru 25 de ani. Băsescu se reculege la priveghiul Regelui Ţiganilor.

Traian Băsescu şi-a luat adio de la Florin Cioabă. Şeful statului a stat la căpătâiul lui Florin Cioabă aproximativ 15 minute. La plecare, şeful statului nu a dorit să facă nicio declaraţie, dar nu a ratat momentul să dea mâna cu rudele şi apropiaţii celui autointitulat rege.

 

NapocaNews