Partidul România Mare face un apel către membrii şi simpatizanţii săi pentru a participa duminică, 1 septembrie a.c., ora 17.00, la manifestaţiile organizate în multe localităţi împotriva proiectului de lege al Guvernului României vizând jefuirea de către străini a celui mai mare zăcământ din lume de aur, argint, wolfram şi alte metale rare, prin folosirea a 200 de milioane kg de cianură pentru a distruge cea mai veche exploatare minieră de pe glob, cea de la Roşia Montană, din Munţii Apuseni.

În mandatul 2004-2008 parlamentarii P.R.M. au inţiat o propunere legislativă vizând interzicerea folosirii cianurii la Roşia Montană. Atunci, Consiliul Legislativ şi Guvernul au dat avize negative şi Parlamentul a respins propunerea legislativă motivând că nu se poate adopta o lege pentru o singură localitate.

Acum, Guvernul României, a iniţiat un proiect de lege pentru o singură localitate, Roşia Montană, fără a avea aprobarea Poporului Român prin referendum naţional, cu privire la înstrăinarea uriaşului zăcământ, dinamitarea comunei Roşia Montană şi producerea unui genocid şi dezastru ecologic.

Unitatea şi protestele paşnice ale românilor pot şi trebuie să salveze Roşia Montană.

PREŞEDINTELE PARTIDULUI ROMÂNIA MARE
Dr.GHEORGHE FUNAR