În aceste zile se face mare tevatură, în toată mass media românească, în legătură cu moartea lui Florin Cioabă, autointitulat regele rromilor . Constatăm, de asemenea că dinspre politicieni vin tot felul de semnale. Personaje cu termen expirat, aşa cum sunt, între alţii preşedintele Traian Băsescu, dar şi europarlamentarul Vadim Corneliu Tudor şi-au anunţat deja participarea la funeraliile celui decedat.

După cum s-a subliniat, Traian Băsescu, deşi la sfârşit de mandat, încearcă să atragă voturile etniei rrome, aşa cum a mai făcut-o, pentru interesele lui personale: atât pentru realegerea fiicei sale pentru un nou mandat de europarlamentar, cât şi pentru partidul de suflet al preşedintelui, Mişcarea Populară, cu care acesta speră să poată urma exemplul lui Putin.

Pentru V. C. Tudor, participarea la funeralii ascunde tot un calcul electoral. De-a lungul carierei sale politice a manifestat desconsideraţie şi dispreţ faţă de minorităţi, îndeosebi faţă de cea rromă. Stau mărturie, în acest sens, numeroasele texte apărute în ultimii 20 de ani în paginile publicaţiilor lui, inclusiv cu referire la tatăl celui decedat, fostul rege rrom Ioan Cioabă. După cum se ştie, recentul Congres al Partidului România Mare de la Alba Iulia a decis, între altele, excluderea sa din partid. În aceste condiţii, deşi apare frecvent la unele posturi TV care, pentru rating, au nevoie de circul cu care a obişnuit o ţară întreagă, V.C. Tudor este convins că va pierde procesul din 3 septembrie a.c. şi, prin urmare, şi şansa de a candida, pe listele Partidului România Mare, pentru un nou mandat de europarlamentar. V.C. Tudor speră că, fiind văzut la funeraliile regelui lor, rromii vor uita mizeriile scrise de el la adresa lor şi îi vor acorda voturile necesare..

După cum se vede, V.C. Tudor se dovedeşte, încă şi încă o dată, acelaşi individ fără scrupule, care, la fel ca alţi disperaţi din viaţa politică românească actuală, transformă într-o mârşavă campanie electortală un moment rezervat, în general, despărţirii de cel decedat.
Probabil că V.C.Tudor, care ani de zile a negat apartenenţa sa la vreun cult, afirmând doar că este creştin practicant, doreşte să şi comunice opiniei publice că, în realitate este neoprotestant, potrivit tradiţiei din familia sa, asemenea defunctului Florin Cioabă.

A participa la funeraliile unui cunoscut sau apropiat este, în opinia noastră, un gest firesc, normal, de bun simţ. Numai că, în cazul lui V.C. Tudor, nu avem de-a face cu aşa ceva.

După cum se ştie, el a obţinut titlul ştiinţific de doctor în istorie avându-l ca îndrumător pe Profesorul Gheorghe BUZATU, o somitate în domeniul cercetării istorice româneşti, cu merite incontestabile în clarificarea unor aspecte esenţiale privind istoria noastră naţională. Acesta a decedat relativ recent, la Iaşi, respectiv în data de 20 mai 2013, spre regretul foştilor săi studenţi sau colaboratori. La funeraliile distinsului om de ştiinţă, fost senator al PRM, au fost prezenţi numeroşi membri şi simpatizanţi ai partidului nostru. Însă fostul său doctorand, europarlamentarul V.C. Tudor nu doar că nu a participat la acel trist eveniment, dar nici măcar nu s-a deranjat să trimită, în semn de recunoştinţă şi omagiu, o jerbă de flori. Oare pentru că, odată mort, marele istoric nu-i mai putea fi în nici un fel de folos creştinului practicant V.C. Tudor? Amintim aici şi neparticiparea la funeraliile foştilor lui colegi, senatorii PRM: Doru Liviu Bindea şi Valentin Dinescu. Deplângem acest comportament bizar al acestui personaj, gata să lingă chiar şi acolo unde a scuipat, doar ca să-şi vadă împlinite aspiraţiile şi privilegiile specifice funcţiei de europarlamentar.

Acesta este Vadim Corneliu Tudor cel adevărat!

Biroul Permanent al Partidului România Mare