Facultatea de Studii Europene a Universității Babeş Bolyai din Cluj-Napoca oferă în anul universitar 2013-2014 peste 10 programe de masterat, printre care se află şi un program deschis în premieră în România, care pregătește specialiști în domeniul dezvoltări regionale.

Numit „Evaluarea Dezvoltării Regionale”, programul a fost întocmit în colaborare cu potențiali angajatori şi testat deja de studenți printr-un proiect pilot finanțat prin POSDRU 2007-2013. Masteratul are o durată de doi ani şi o taxă de studiu de 3.000 de lei pe an. „Implică niște eforturi şi niște abilități destul de serioase pentru că s-a pornit de la niște deficiențe de expertiză pe care potențialii angajatori le reclamă”, descrie programul de studii Luciana Jora, profesor asociat la Facultatea de Studii Europene, citată de citynews.ro.

Potrivit cadrului didactic, noul masterat va ajuta studenții români să acumuleze abilitățile necesare, în actualele condiții, pentru a implementa „asistență financiară pentru dezvoltare pe obiectivul coeziunii pe care o asigură Uniunea Europeană”.

Decanul Facultății de Studii Europene Nicolae Păun a declarant, cu ocazia lansării noilor programe de studiu, că absolvenți de licență se află acum „într-o zonă din care ar trebui să aibă cariere de succes” şi că este convins că „în România carierele de succes sunt disponibile într-o competiție corectă, academică”.

Absolvenții de facultate atrași de noul program de masterat se pot înscrie în perioada 2-9 septembrie, examenul de admitere fiind programat pentru 14 septembrie.

NapocaNews