Preasfințitul Episcop Vasile Someșanul s-a aflat luni, 12 august 2013, în mijlocul tinerilor ce participă la tabăra studențească organizată de ASCOR la Piatra Craiului. Ierarhul a săvârșit de la ora 17 slujba Vecerniei și Paraclisul Maicii Domnului și a adresat la final câteva îndemnuri duhovnicești. La rândul lor tinerii au prezentat la finalul slujbei un program artistic, cu recitaluri de poezie și cântece religioase. Tabăra studențească de la Piatra Craiului a debutat duminică, 4 august, cu participarea tinerilor la slujbele dedicate hramului Mănăstirii SF. Ioan Iacob Hozevitul.

Luni, 5 august, după Sfânta Liturghie Arhierească oficiată de ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, tinerii s-au bucurat de prezența chiriarhului în mijlocul lor. Mitropolitul Clujului le-a vorbit tinerilor despre mărturiseirea de credință ortodoxă, oferindu-le îndemnuri și sfaturi părintești pentru intensificarea vieții lor duhovnicești. Tinerii participanți la tabăra studențească ASCOR de la Piatra Craiului au primit joi, 8 august 2013, vizita ÎPS Serafim Joantă Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, care a purtat discuții tematice cu studenții și a răspuns la întrebările și nedumeririle lor.

Tabăra studențească ASCOR de la Piatra Craiului se desfășoară în apropierea Mănăstirii Sfântul Ioan Iacob Hozevitul în perioada 4 -14 august. În aceste 10 zile cei peste 100 de studenți iau parte la un program duhovnicesc, discuții tematice, excursii și drumeții, dar și la ateliere practice de muzică psaltică, toacă, metaniere, teatru și poezie. Totodată, dimineața și seara tinerii participă la un program catehetic susținut de pr. Cirprian Negreanu, pe tema psalmilor și a cărții lui Iov. Potrivit vicepreședintelui ASCOR Cluj, Oana Băilă în programul taberei au fost incluse și concursuri și jocuri interactive, precum și drumeții. Duminică 11 august, după participarea la Sfânta Liturghie tinerii au vizitat castelul Octavian Goga și barajul de la Valea Drăganului, fiind încântați de peisajele dimprejur. Tabăra studețească de la Piatra Craiului organizată de ASCOR se va încheia pe 14 august, în ajunul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea