Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Filiala Cluj, Aurel Roşianu, transmite condoleanţe familiei Cioabă, însă refuză să recunoscă statutul de „rege” al acestuia.

Regretatul Florin Cioabă a fost pentru întreaga comunitate a romilor din judeţul Cluj doar un activist rrom/pastor, nicidecum „Rege”. Cioabă a fost probabil <> doar pentru comunitatea rromilor căldărari, care nu este atât de reprezentativă ca şi număr pentru comunitatea rromă. Noi, Partida Romilor, nu dorim să intrăm în acest joc, de care se folosesc unii politicieni, nu dorim ca noi, comunitatea rromă din judeţul Cluj şi nu numai, să fim masă de manevră în folosul nimănui”, a precizat Roşianu.

De asemenea, în comunicat, preşedintele Partidei Romilor susţine că „singurul reprezentant al rromilor din toată România este Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa, Deputatul Nicolae Păun”.

De asemenea, preşedintele Partidei Romilor spune că rromii din judeţul Cluj nu o să îl recunoască niciodată ca lider al lor pe aşa zisul „Rege” Dorin Cioabă, fiul lui Florin Cioabă – desemnat „rege” internaţional al rromilor, şi nici pe fratele său mai mic, care a fost desemnat de familia sa drept conducător peste rromii din România.

Florin Cioabă este înmormântat astăzi, la Sibiu, în prezenţa a sute de persoane, printre care se află şi europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor.