Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat, vineri, cu privire la un grav accident de circulaţie, care a avut loc în jurul orei 5.40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr de înmatriculare românesc.

O aeronavă a MApN a decolat cu destinaţia Budapesta. La bordul avionului de tip Spartan, a fost îmbarcat un echipaj SMURD, coordonat de secretarul de stat Raed Arafat.

Un consul şi ataşatul de interne, prezenţi la fata locului, au confirmat ca microbuzul românesc implicat în accident se deplasa de la Galaţi la Milano si avea 19 pasageri şi 2 şoferi, toţi cetăţeni români.

Potrivit informatiilor Ministerului de Externe, din microbuz, 3 persoane sunt decedate, doi bărbaţi şi o femeie. Restul persoanelor din microbuz sunt transportate la diferite spitale din apropiere.

Cei doi şoferi sunt internaţi la spitalul din Cegled.

Autorităţile competente din România au fost anunţate cu privire la datele celor decedaţi şi răniţi în vederea anunţării familiilor acestora.

Din datele preliminare, se pare că accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat practic în spatele microbuzului, cu viteză mare in timp ce microbuzul se deplasa cu viteză redusă, în coloană, având în vedere că traficul era lent pe acea porţiune.

Din cele 9 maşini afectate, microbuzul a suferit impactul cel mai mare, fiind proiectat de pe autostradă.

Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autorităţile din ţara de reşedinţă referitoare la acest accident.
Ambasada României la Budapesta este pregătită să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor legale.

Sursa:romania-actualitati.ro