Drojdia de bere este recomandata inca din antihitate pentru efectele sale benefice asupra organismului. Utilizata in curele de slabire, drojdia de bere accelereaza arderea grasimilor si ajuta in lupta contra celulitei.

CE TREBUIE SA STII DESPRE DROJDIA DE BERE

Beneficiile drojdiei de bere asupra sanatatii si siluetei sunt atat de evidente, incat aceasta este utilizata inca din timpuri stravechi.

Drojdia de bere contine foartemulte vitamine, minerale si substante active, ca vitamine din complexul B (necesare mentinerii sanatatii sistemului nervos, a pielii, necesare in combaterea anemiei etc.), vitaminele A si E (ajuta la mentinerea sanatatii pielii si ochilor), vitamina D (previne bolile de oase, osteoporoza si alte tulburari in roganism). De asemenea drojdia de bere contine minerale precum zinc, magneziu, fosfor, seleniu, crom.

Mai contine antioxidanti, enzime active si o serie de factori care accelereaza metabolismul.

DIETA CU DROJDIE DE BERE

Dieta cu drojdie de bere este atat de simplu de urmat, incat ne intrebam de ce nu este chiar atat de populara.

Singurul inconvenient este gustul drojdiei, insa cei care doresc cu adevarat o silueta sanatoasa au gasit cateva solutii despre care vom discuta mai jos.

Principiile dietei cu drojdie de bere: sa consumati o lingura de drojdie de bere proaspata (sau jumatate de lingurilta de granule de drojdie uscata) la micul dejun, apoi aceeasi cantitate inainte de fiecare masa, cu jumatate de ora.

Acest consum de drojdie de bere il veti avea timp de 2 saptamani.

Nutritionistii sustin ca aceasta dieta este lipsita de riscuri. Ba din contra, aceasta “cura” cu drojdie de bere ar aduce multe beneficii sanatatii.

dieta cu drojdie de bere

TRUCURI PENTRU CONSUMUL DROJDIEI DE BERE

Pentru ca gustul si mirosul drojdiei de bere nu sunt tocmai de neglijat, am adunat mai jos cateva sugestii care fac dieta cu drojdie mai usoara:

– puteti amesteca drojdia de bere cu miere;
– pentru iubitorii de ceai, drojdia de bere poate fi dizolvata intr-o ceasca de ceai foarte aromat;
– puteti amesteca de asemenea drojdia cu sucuri de fructe, iaurt sau… chiar cu bere.

Sursa: Healthy