Toate şcolile şi grădiniţele din 6 comune clujene vor avea asigurate reţele de apă şi canalizare, în urma unor investiţii finanţate de Consiliul Judeţean. Consilierii au votat cele 16 unităţi de învăţământ care vor beneficia de lucrări în 2013, suma totală alocată în acest sens fiind de 500.000 de lei.

Utilităţile vor fi introduse la şcolile care funcţionează în satele ce aparţin de comunele Apahida, Chinteni, Baciu, Cămăraşu, Chiuieşti şi Cuzdrioara.

Consilierul judeţean Valentin Cuibus, care conduce şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, spune că lucrările ar trebui terminate până la sfârşitul anului.

Modul în care au fost selectate comunele i-a nemulţumit însă pe reprezentanţii PDL. Liderul grupului, Alexandru Coroian spune că doar administraţiile conduse de primari USL au primit bani în acest scop.

În replică, Valentin Cuibus a amintit că banii pentru introducerea apei în şcoli au existat şi în bugetele dinainte de anul 2012, dar administraţia PDL nu a dorit să finanţeze acest gen de proiecte.

În judeţul Cluj există în total 82 de unităţi de învăţământ care nu beneficiază de reţele de apă sau canalizare, iar valoarea estimată pentru a rezolva aceste probleme este de 3,3 milioane de lei.

Mihai Miclăuş, Sursa: Radio Cluj