Peste 70.000 de credincioși s-au rugat încă de ieri-seara la Mănăstirea Nicula – una din cele mai vechi aşezăminte monahale românești, la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Credincioșii au înconjurat în coate și genunchi biserica din lemn, au aprins lumânări și au cântat într-un singur glas cântece bisericeşti.

Miercuri, 14 august, în ajunul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, de la ora 18:00 a fost săvârșită Vecernia cu Litie, urmată de scoaterea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului și purtarea ei în procesiune și oficierea slujbei Prohodului. Astăzi, pe 15 august, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Adormirea Maicii Domnului, hramul mănăstirii de la Nicula, a fost oficiată Sfânta Liturghie Arhierească în sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.

Pentru credincioşi au fost pregătite peste 16.000 de sarmale. O parte dintre aceştia, care au ţinut post negru, au fost afectaţi mai puternic şi de căldura de afară, fiind necesară intervenţia medicilor în câteva zeci de cazuri.

În mesajul adresat celor sosiţi la mănăstire, ÎPS Andrei a explicat rolul major pe care îl joacă familia în clădirea unei societăţi. Mitropolitul a tras un semnal de alarmă asupra ratei mari a divorţurilor şi a fenomenelor precum uniunile de probă sau căsătoriile între persoane de acelaşi sex, care slăbesc puterea sacră a familiei.

Pentru creşterea puterii familiilor, ÎPS Andrei îndeamnă creştinii să se roage lui Dumnezeu, pentru că o casă în care nu este preocupare religioasă, duhovnicească, nu o putem numi o casă creştină.

„O rugăm pe Maica Domnului să intervină la Domnul Hristos să întărească familile noastre”, a adăugat Mitropolitul.


pelerinaj nicula seara 2 dejeanul de DejeanulRo