În aceste zile tot mai puţin toride, se menţine temperatura ridicată graţie nenumăratelor şi penibilelor scandaluri din agitata lume politică dâmboviţeană: opinia publică românească este gratulată cu un nou scandal de proporţii. După moartea autointitulatului rege Florin Cioabă şi eşecul stabilirii moştenitorului acestuia, în lumea ţigănească din România e un cutremur de proporţii, reamintindu-ne de celebra Ţiganiadă. Comunitatea rromă din întreaga ţară e cuprinsă brusc de o mare agitaţie: tot mai puţinii susţinători ai ideii monarhice, dar şi ai pretinsei case regale sibiene, sau ai celei vâlcene, sunt tot mai violent contestaţi de partida republicană. Spre a fi mai convingători, republicanii rromi, care recunosc doar pe preşedintele Traian BĂSESCU şi premierul Victor PONTA drept conducători ai acestei nefericite ţări, au trecut la organizarea, în stradă, a unor demonstraţii de protest şi de virulentă contestare, în care un rol major revine copiilor. Cei doi regi Cioabă, ca şi colegul lor monarhic de la Vâlcea, Dan STĂNESCU, s-au trezit într-un grav pericol, din care unii se îndoiesc că vor ieşi câştigaţi, chiar dacă în sprijinul lor a sărit, oferindu-şi expertiza politică, inclusiv componenta ei internaţională, până şi voievodul V.C. TUDOR.

În căutare disperată de rating, o serie de televiziuni comerciale acordă acestui eveniment mediocru timp de emisie mult mai generos decât problemelor cu adevărat vitale ale momentului. Unii numesc, fără sfială, întâmplarea drept revoluţia ţiganilor. La emisiunile fluviu ce îi sunt consacrate apar tot felul de personaje, care fac declaraţii de-a dreptul hilare, contradictorii şi extrem de agramate, dar prin care resping recunoaşterea auto intitulaţlor regi ai ţiganilor de la Sibiu şi Râmnicu Vâlcea. La astfel de emisiuni e nelipsit şi europarlamentarul V.C. TUDOR, atât în postura de comentator politic, cât şi în cea de sfetnic al odraslelor regale sibiene. Şi de această dată, V.C. TUDOR stabileşte o performanţă unică la scară naţională: este singurul politician român de un oarecare renume care se amestecă în acest penibil scandal. Apropiaţii lui colaboratori au declarat că, în această perioadă, după detronarea sa din fruntea PRM şi chiar excluderea sa din partid, V.C. TUDOR nu mai are cu ce-şi omorî timpul. Aşa cum a subliniat de atâtea şi atâtea ori presa, V.C. TUDOR, denumit de unii colegi ai săi de presă bufonul scenei politice româneşti, este atras permanent de scandaluri şi nu poate trăi fără ele. Tot un ziarist observa, inspirat, la un post comercial de televiziune, că V.C. TUDOR nu a lăsat să-i scape şansa de a se băga şi el între fustele regale. Acelaşi ziarist sugera, însă, şi faptul că, în realitate, V.C. TUDOR urmăreşte nu doar o penibilă publicitate, ci se vrea el regele ţiganilor. A fost aproape să-şi prezinte candidatura la alegerile dinastice de la Sibiu. S-a temut doar că s-ar putea să-l fure din nou serviciile, oculta internaţională şi mafia ţigănească. A început, bietul de el, să fie din ce în ce mai terorizat de gândul că îl aşteaptă, foarte curând, pensia, iar el tot nu a reuşit să depăşească titlul pe care, la fel ca fratele său întru credinţă neoprotestantă, îngropat recent la Sibiu, şi l-a atribuit singur, anume acela de tribun. A încercat disperat, în ultimii 20 de ani, să ajungă preşedinte al ţării, dar poporul român, nu serviciile sau oculta internaţională, cum a clamat în atâtea şi atâtea rânduri, l-a respins, de fiecare dată. În înţelepciunea sa, electoratul român a observat diferenţa uriaşă ce există între un bufon şi un conducător autentic.

Întrucât oricum, ca europarlamentar, nu are nici un proiect de viitor, după cum de numele lui nu poate fi asociată nici o realizare remarcabilă în cei peste 20 de ani de activitate parlamentară, tocătorul de vorbe goale şi de injurii grobiene, V.C. TUDOR, adesea ca la uşa … cortului, s-a gândit că nu poate rata o astfel de nesperată ocazie de a se afirma (Se pare că emisiunile, de mare rafinament cultural, realizate de celebrul Capatos, de la care literatul rafinat şi ideologul profund V.C. TUDOR nu lipseşte de câţiva ani, nu par a-i fi adus suficientă publicitate şi prestigiu public). De aceea, ca să nu mai taie frunze pentru tot mai puţinii câini din Capitală, expertul universal V.C. TUDOR, creştin practicant fiind, adică, în limbaj mărunt, un fel de pocăit, dar şi un cameleon recunoscut şi invidiat, şi-a zis că a sosit momentul să se dea şi consilier şi sfătuitor, în gâlceava ţigănească, pentru unul din recenţii regi Cioabă. Poate-poate, după încetarea mandatului de la Bruxelles, va fi promovat prim sfetnic la curtea regală din Sibiu. Orice, doar să-i iasă parnosul, căci se ştie ce casă grea are patriotul de Butimanu. Iar dacă, în urma scandalului, s-ar ajunge, Doamne fereşte, ca pletora de autointitulaţi regi rromi să-şi piardă coroanele, s-o fi gândit voievodul V.C. TUDOR, poate dă Domnul şi, după ce se calmează lucrurile, va fi el cel chemat şi uns să conducă monarhia rromă.

Ca de atâtea alte ori, însă, în interminabilele şi, pe alocuri chiar penibilele sale tirade teleaste, V.C. TUDOR a ţinut să dezinformeze din nou opinia publică susţinând că el vorbeşte în calitate de europarlamentar, dar şi de şef de partid. Poate partidă, nene Vadim – partida rromilor, mai exact. Căci, poate aţi uitat – vai, dv. cel cu o memorie de elefant pensionar, se poate să vă faceţi de cacao – din P.R.M. aţi fost rejectat de câteva luni bune.

După cum se vede, disperarea ipochimenului e mare! Nu-l mai neliniştesc corupția internă, marile comploturi mondiale, criza economică, epuizarea resurselor de hidrocarburi ale planetei sau ameninţările cu intervenţia armată iminentă a SUA în Siria etc., dar moare bietul de el de grija regilor rromi! Căci, speră el, de aici ar putea veni atâtea voturi încât să nu-şi piardă scaunul de euro parlamentar. Sau să-i aducă, cine ştie, şi mult visata tiară regală.

Doar că uită înţeleptul V.C. TUDOR zicala veche (el, care le ştie pe toate şi are oricând răspunsuri savante pentru orice): Dacă te amesteci în tărâţe, te mănâncă porcii!. Sau o alta, la fel de edificatoare: Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti!.

V-aţi prins, majestatea voastră, voievodul regilor ţiganilor, tribunul de mucava?

BIROUL PERMANENT AL P.R.M., ales la Congresul Extraordinar de la Alba-Iulia, din 27 iulie 2013, ( COMUNICAT PRM – PAMFLET )