Pentru elevii Colegiului Tehnic „Napoca” noul an aduce veşti bune. Conducerea instituţiei a finalizat, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, amenajarea unui atelier modern de practică pentru departamentul vestimentar, inestiţia ridicându-se la 302.000 lei.

O veche centrală termică dezafectată a fost reabilitată şi dotată cu echipamente moderne de lucru, care în anii trecuţi puteau fi operate de către elevi doar în cadrul unui imobil situat la mare distanţă de colegiul lor.

O parte dintre aceştia au petrecut câteva ore în noul atelier, în ciuda faptului că încă se aflau în vacanţă, şi au reuşit să confecţioneze câteva articole vestimentare splendide, cu care s-au mândrit astăzi în faţa edilului Emil Boc.

„Ne bucurăm că inaugurăm acest atelier de practică prin care ei să-şi poată desăvârşi cariera profesională. Pregătim astfel oameni pentru locurile de muncă cerute de piaţă”, a spus primarul.

Un număr de 200 de elevi din totalul celor 600 care frecventează colegiul, vor fi beneficiarii acestei investiţii.

„A fost un efort mare de demolare şi degajare a resturilor, iar hala respectivă nu-şi mai îndeplinea vechea funcţiune. Noi vom putea să supraveghem mult mai bine elevii, care nu mai sunt nevoiţi să se deplaseze pentru orele de practică până pe strada Moţilor. Suntem bucuroşi că deschidem anul şcolar cu o investiţie semnificativă. Deja efectele încep să se simtă, au apărut companii care doresc să încheie contracte de practică cu elevii şi să le ofere un loc de muncă”, a declarat directorul Colegiului Tehnic Napoca, Marinela Marc.

La finalul prezentării atelierului de lucru, elevii şcolii i-au pregătit primarului Emil Boc o nouă surpriză, constând într-o paradă a modei, constând în articole vestimentare create de aceştia din materiale reciclabile, azi-dimineaţa, sub coordonarea profesoarei de design, Iulia Negrea.

Colegiul Tehnic „Napoca” din cartierul Mănăştur se află pe o cale din ce în ce mai bună deşi astăzi nu se acordă mare atenţie şcolilor profesionale. Totuşi, acestea reprezintă un potenţial uriaş pentru industria românească. Înainte de 1989, Colegiul „Napoca” – fostul MIU (Ministerul Industriei Uşoare) – era unitate educaţională fanion pentru întregul oraş, instruind muncitori pentru fabricile Clujana, Flacăra şi Iris.