În perioada 7-8 septembrie, cei 471 de candidaţi care şi-au depus dosarele pentru examenul de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca sunt aşteptaţi la sediul şcolii, între orele 08.00-16.00, pentru achitarea taxei de participare la concurs şi primirea legitimaţiei cu care vor intra de luni, 9 septembrie, la probele de verificare.

Din cei 471 de candidaţi, 361 sunt bărbaţi iar 110 femei. Un număr de 8 candidaţi aparţin etniei maghiare, 3 etniei rome, 3 etniei ucrainene, 1 etniei germane şi 1 etniei slovace.

Anul acesta, şcoala de poliţie clujeană a scos la concurs 160 de locuri, dintre care 6 sunt repartizate pentru tinerii de etnie romă iar 9 pentru reprezentanţi ai altor minorităţi naţionale.

Examenul de admitere din anul 2013 se va desfăşura în perioada 9-12 septembrie, constând în: două probe eliminatorii (examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice) – în perioada 9 – 10 septembrie, şi o probă de verificare a cunoştinţelor de limba română şi o limbă străină, la alegere dintre engleză şi franceză – în data de 12 septembrie.

Verificarea medicală are loc la sediul şcolii, din str. Corneliu Coposu, nr. 89-91, iar probele la verificarea aptitudinilor fizice vor avea loc în Parcul ”Iuliu Haţieganu”. Proba scrisă va fi organizată la sediul Grupului Şcolar Industrial ”Tehnofrig”, str. Maramureşului, nr. 165/A.