Consiliul Judeţean Cluj a publicat pe SEAP anunţul de licitaţie privind atribuirea Contractului de lucrări pentru „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I – Edificare Clădiri, Extindere şi Modernizare Infrastructură”. Acest proiect este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”.

Valoarea estimata a lucrării este de 53.857.388,45 lei fără TVA, şi presupune devierea unor reţele electrice şi utilitare şi realizarea altora noi, precum şi extinderea reţelei de drumuri din parcul industrial şi amenajarea unor noi parcări. Câştigătorul licitaţiei va mai trebui să construiască imobile pentru birouri, un nou sediu administrativ şi o hală de depozitare.

Deschiderea ofertelor va avea loc în data de 22 octombrie 2013, ora 11:00, termenul limită de depunere fiind 22 octombrie 2013, ora 9:00. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 17 luni de la data semnării contractului.

La finalizarea acestui proiect de extindere a parcului industrial TETAROM I, în noile utilităţi de producţie vor avea acces firmele specializate în software, electronică, telecomunicaţii, automatizări industriale, logistică, depozitare şi servicii de uz general.

Reamintim că acest contract de finanţare a lucrărilor de extindere a parcului industrial TETAROM I a fost semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, în calitate de beneficiar, şi ministrul dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, în 26 aprilie 2013 la Cluj-Napoca. Implementarea proiectului s-a demarat pe 27 aprilie 2013, termenul de finalizare fiind 27 iulie 2015. Valoarea totală a proiectului de extindere a parcului industrial TETAROM I este de 69.136.932,99 lei, din care 30.732.110,89 lei nerambursabili.

La ora actuală mai există 50 de ha de teren disponibil pentru investitori în parcul industrial Tetarom III.
Totodată, parcurile industriale încă aşteaptă sosirea la Cluj a producătorilor italieni de la Battistero, care intenţionau să realizeze aici celebrii cozonaci panettone, începând din acest an. Se pare că exită unele neînţelegeri legate de faptul că Battistero ar fi dorit să ocupe halele Nokia, închiriate cu puţin timp înainte tot de nişte italieni, cei de la DeLonghi.