Smartertravel.com a facut lista mancarurilor care nu ar trebui sa se afle nicidecum in meniul tau inainte de un zbor, mai ales daca este vorba de unul lung. Fast food Chiar daca restaurantele fast-food din aeroporturi sunt tentante, e important sa stii un lucru: digestia este mult mai grea la 10.000 metri. Si cu toate problemele de digestie pe care mancarea fast-food le creeaza in mod obisnuit, poti sa fii sigur ca te vei trezi cu o durere de stomac in timpul zborului.

Alcool Berea, vodca tonica sau vinul par sa fie o metoda excelenta de a te relaxa in avion. Insa alcoolul te deshidrateaza, iar zborul va fi pentru tine si mai obositor. Plus ca efectul alcoolului este mai puternic la inaltime.

Legume crucifere Cabina avionului este sub presiune, dar asta nu inseamna ca aerul este ca la sol. Stiai ca dupa decolare, presiunea coboara, iar aerul se extinde cu aproximativ 30%? Asta poate sa declanseze gaze in stomac, balonare si crampe. Minimizeaza acest efect al zborului evitand legume precum broccoli, conopida si alte legume crucifere.

Bauturi carbogazoase Sucul, berea, apa minerala cauzeaza balonare. Imagineaza-ti ca bulele de aer din aceste bauturi ajung in stomac – nu e deloc confortabil.

Guma fara zahar si bomboane Produsele fara zahar o optiune pentru diabetici, insa contin indulcitori artificiali pe care corpul nostru nu le proceseaza. Asa ca, ajung sa creeze balonare, gaze sau chiar efect laxativ. Niciuna din variantele de mai jos nu sunt prea placute pentru un zbor.
Fasole Stim cu totii ca baloneaza si creeaza gaze din cauza zaharurilor complexe pe care le contine. Desi sunt foarte sanatoase, cel mai bine le lasi deoparte inainte de un zbor.

Usturoi Este delicios si foarte sanatos. Insa nu o optiune foarte buna pentru un zbor. Usturoiul contine compusi sulfurici care se absorb in sange si in plamani, ceea ce inseamna ca se elimina prin piele si respiratie. Asa ca, din respect pentru oamenii din jurul tau, evita-l.

Sursa: Foodstory