Ispirat cu Marica contra Ungariei, Piţi a fost principalul vinovat de înfrângerea cu Turcia (0-1). A fost fricos, neinspirat cu Hoban şi a pierdut pentru că naţionala nu a contat în atac. Barajul e posibil, dar depindem de rezultatele altora România a jucat ofensiv abia după pauză, atunci când Maxim şi Popa i-au scos de pe teren pe Torje şi pe Marica

Turcii au avut noroc uriaş în două rânduri, Tănase şi Adi Popa trimiţând mingea în bară

Piţurcă a fost mereu un fan al jocurilor de noroc şi asta s-a văzut şi în fotbalul jucat de echipele pe care le-a antrenat. Doar la poker, ruletă sau blackjack alegerile pe care le faci nu sunt susţinute de argumente, ci doar de fler. După ce a dat de pământ cu Ungaria, selecţionerul a rămas fără Bourceanu, suspendat, şi cu dilema titularizării lui Tănase, autor de gol cu vecinii din vest. A ales arogant, a încercat să fie misterios, însă i-a ieşit prost. Hoban în locul căpitanului Stelei şi Tănase într-o combinaţie din care a ieşit Maxim. A rezultat o naţională încălcită, deşi turcii au arătat că au o apărare la fel de vraişte ca a ungurilor. După ce Marica era să scape singur exact ca în meciul anterior, Torje nu reuşeşte să centreze în faţa unei porţi în care aşteptau singuri trei români, totul după ce Volkan a vorbit altă turcă decât Erkin.

În Norvegia nu se dă penalty la henţ în careu

Asta în minutul 6, pentru că patru minute mai târziu Chiricheş s-a crezut încă o dată mai tehnic decât e în realitate, a pierdut mingea la centru, iar Tătăruşanu a apărat greu şutul lui Yilmaz. Am mai avut doar o sclipire personală, lob Tănase în bară în minutul 15, până când turcii au marcat. Din nou, Yilmaz a profitat de slabul marcaj al lui Chiricheş, iar “Tătă” nu a mai avut ce face. Ne-a ciupit şi arbitrul norvegian, pentru că în minutul 27 trebuia să avem penalty la un henţ în careul turcilor, ne-au mâncat nervii şi adversarii curajosului “împărat” Terim, care din minutul 30 au tras de timp, însă Piţi a pierdut corect prima repriză.

Turcii, “împăraţi” la trageri de timp

15 minute în vestiar l-au făcut pe Piţi să renunţe la orgolii, să lase deoparte războaiele închipuite cu fanii şi cu presa şi să îi bage pe Maxim şi pe Popa în locul cuplului Marica-Torje. Rezultatele au venit imediat, mai multă viteză, spaimă pe benzile turcilor şi ocazii. Stancu a marcat, însă din offside, iar Popa a trimis în bară (69). Jocul nu a curs bine pentru că turcii au dovedit că sunt în stare de o nesimţire de neînchipuit, fragmentând din nou cu trageri de timp de toată jena. Se vede că le-a venit “împăratul”! Mai rămâne obsesia cu Stancu, poate că dacă şi-ar fi rezolvat-o aseară am fi avut vreo şansă. Turcii ne-au bătut, nu meritat, însă păstrăm şanse la baraj dacă Olanda nu va face vreun matrapazlâc cu Turcia şi Ungaria.

Sursa: Pro Sport