Miercuri, 25 septembrie, în cadrul Centrului de Zi pentru Vârstnici, din str. Decebal. nr. 21, a avut loc prima ședință a Cenaclului „Vasile Sav“, după două luni de pauză. Reuniunea a stat sub semnul frumosului anotimp pe care îl traversăm.

După cuvântul de bun-venit adresat de doamna Maria Bobină, conducătoarea și gazda întâlnirilor de suflet ale cenacliștilor, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria lui Aurel Vușcan, figură emblematică a Cenaclului „Vasile Sav“, ce anima ședințele cu intervențiile sale care, nu o dată, stârneau aprinse discuții.

Ședința de lucru a deschis-o Maria Racolța, lecturând povestirea cu titlul „Amintiri din vacanță“, apoi a recitat o poezie recent scrisă închinată lunii septembrie. Maria Brâzu a continuat momentul recitând poeme pe aceeași temă semnate de Mihai Eminescu, Ion Minulescu și Octavian Goga. Replica a venit din partea lui Emil Tătar, care a recitat o baladă închinată anotimpului autumnal de George Topârceanu. Doina Nistor și Gheorghe Șoptireanu au citit creații proprii inspirate de toamnă, iar Gheorghe Ciubucă a avut o interesantă intervenție în care a vorbit despre frumusețea acestui anotimp în România, mai cu seamă în zonele sale montane și colinare, unde culorile naturii se constituie într-o poezie în sine, îndemnându-ne să facem cât mai multe drumeții și excursii. Vasile Sfârlea a recitat „Dor de Bacovia“ de Adrian Păunescu.

Voichița Pălăcean-Vereș a luat cuvântul spre a le vorbi participanților la cenaclul despre împlinirea, în această zi, a unui centenar de la nașterea inegalabilei Maria Tănase, care, prin cântecul său, a dus renumele României în patru zări.

În finalul ședinței, Emil Tătar a rostit câteva catrene inspirate de colegii de cenaclu, încheind cu un mic poem dedicat doamnei Maria Bobină, care în curând își va sărbători aniversarea.

Următoarea ședință de cenaclu va avea loc în 30 octombrie a.c.

Voichița Pălăcean-Vereș