Crin Antonescu, presedintele PNL, sustine ca pozitia PSD este una de sustinere a proiectului Rosia Montana.

Intr-o interventie la Realitatea TV, Crin Antonescu a spus ca protocolul USL nu prevedea votarea proiectului Rosia Montana, iar PNL e liber sa voteze impotriva lui in parlament.

„Nu am avut niciun angajament electoral, privind acest proiect. In aceste conditii de libertate, PNL a anuntat ca voteaza impotriva proiectului.

Nicio decizie a unui parlament suveran pe lumea asta nu se ia sub amenintarea ca ar fi de platit niste bani. Daca guvernul trebuie sa reziste, sa reziste prin hotarari de guvern. Eu inteleg ca PSD-ul sustine proiectul”, a spus presedintele PNL.

Crin Antonescu a dat si detalii despre cum a aparut proiectul pe ordinea de zi a guvernului si discutiile din interiorul USL.

„Nu am avut nicio discutie in USL despre intrarea pe ordinea de zi a acestui proiect. In momentul in care am fost instiintat ca a aparut pe ordinea de zi, am transmis prin vicepremier rugamintea de a amana pentru a discuta inainte. Premierul a invocat niste termene, niste scadente, a respins ideea de amanare.

Apoi am avut o discutie in care premierul a spus ca trebuie sa ii dea drumul, dar ca la parlament se va transa. Nu accept ideea sa fim scosi tapi ispasitori, daca Ponta nu spune nici macar ca trebuie votat.

Mie mi-a devenit clara pozitia PSD, evident de sustinere. Am inteles tarziu si indirect. E treaba lor. Treaba mea e ca mari decizii politice nu se iau asa, pe sub masa”, a incheiat Crin Antonescu.

A.V.