Crin Antonescu, a declarat, duminica seara, ca nu este de acord ca liderii tarii sa mearga la Rosia Montana pentru a intra in mina.

„Oamenii de acolo au un punct de vedere la care au dreptul si pe care au dreptul sa si-l apere. S-a facut o comisie care va merge acolo. Eu unul nu sunt dispus sa asezam un ritual.

Fiecare sa mergem pana acolo, sa ne punem o cascuta alba, sa mergem in galerie si sa facem dupa aceea o poza si declaratii. Deciziile vor fi luate acolo unde trebuie luate, iar punctele de vedere ale oamenilor de acolo vor fi cunoscute”, a declarat Antonescu, la B1 TV.

„Nu inteleg de ce ar trebui, pentru ca a mers Zgonea sa merg si eu si mai ales ca nu impartasesc acesta filosofie. Conflictul nu se poate dezamorsa prin vizite acolo”, a precizat liderul national-liberalilor.

Totodata, Antonescu a explicat ca nu merge la Rosia Montana pentru a cauta voturi, asa cum face Valeriu Zgonea, acesta din urma coborand, duminica in subteran pentru a discuta cu protestatarii.

Pe de alta parte, la Digi 24, in cadrul unei interventii telefonice, Crin Antonescu a salutat faptul ca premierul Victor Ponta a fost la Rosia Montana si a „purtat niste discutii cu niste oameni si i-a determinat sa puna capat unei forme speciale de protest care nu avea rost”.

„A face un fel de ritual acuma din a ne duce si intra intr-o galerie, fara ca nimeni sa fie acolo, asa, s-o vizitam si sa declaram imi pare usor superficial si chiar infantil. Ceea ce este important nu e sa facem noi turnee si sa intram in mine si sa ne pozam cu casti de miner pe cap, ci este sa discutam serios acest proiect, este sa se auda voce tuturor care sunt interesati si sa luam o decizie asa cum ne da dreptul calitatea de parlamentar si responsabilitatea…”, a afirmat Crin Antonescu.

Intrebat daca proiectul de lege a divizat USL, liderul PNL a subliniat ca exista o majoritate parlamentara USL, chiar daca PNL a anuntat ca nu voteaza proiectul de lege care vizeaza Rosia Montana.

„Sigur ca exista majoritate parlamentara USL, nu stiu care va fi soarta proiectului, dar majoritatea parlamentara care sustine Guvernul se pastreaza si repet: Nu am avut nici in angajamentele electorale, nici in programul de guvernare si nici inainte de lansarea proiectului vreun angajament reciproc de a merge de o parte sau alta.