Ardei copt›i la borcan faƒra ot›et. Ardeii copti si gustul lor inconfundabil sunt o garnitura de nerefuzat, indiferent de anotimp!

Timp de preparare: mediu.
Complexitate: mediu.

Ingrediente
ardei (grasi, capia)
ulei
Citeste si: Terina de ardei copti
sare
piper boabe
foi de dafin

Mod de preparare

1. Spala ardeii, sterge-i cu un servet de hartie si pune-i pe un gratar incins, ori o tigaie sau o plita.
Citeste si: Ardei copti cu rosii
2. Pe masura ce se coc, pune-i intr-un castron metalic, presara sare grunjoasa desupra lor si acopera ss se inmoaie. Astfel, si vei curata mult mai usor de pielite.

3. Indeparteaza acum cotoarele si semintele si pune ardeii copti intr-o sita, la scurs.
4. Dupa cateva ore bune, cand ai observat ca nu mai picura suc din ei, pune fasiile de ardei in borcanele intre timp.
5. Alterneaza straturi de ardei cu piper boabe, 1-2 foi de dafin rupte/pentru fiecare borcan si ulei (il torni dupa fiecare strat de ardei). Ai grijs sa nu se formeze bule de aer (risti sa fermenteze) in interiorul borcanului.
6. Sigileaza si da borcanele intr-un loc rscoros.

Sursa: Ecusine.ro