Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului vine în sprijinul persoanele sinistrate din județul Galați. Din inițiativa Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei se realizează în această perioadă o colectă pentru persoanele ce și-au pierdut locuințele în urma puternicei viituri, ce a avut loc în județul Galați, în noaptea din 11 spre 12 septembrie. Ierarhul a transmis tuturor protopopiatelor din eparhie o circulară, prin care i-a îndemnat atât pe preoţi, cât şi pe credincioşi să fie solidari cu persoanele sinistrate şi să dea dovadă de dragoste creștină.

Pentru a veni în sprijinul familiilor nevoiașe din județul Galați, în duminicile din 15 și 23 septembrie se realizează o colectă în bani la toate parohiile și mănăstirile de pe raza Arhiepiscopiei. Consilierul misionar-social al Arhiepiscopiei Clujului, Liciniu Câmpean, a declarat că banii adunați vor fi depuși la protopopiate, iar apoi vor fi trimiși în contul deschis pentru sinistrați al Centrului Eparhial până la data de 27 septembrie, urmând ca de aici să fie transferați familiilor sinistrate din județul Galați.

Bilanțul inundațiilor din județul Galați

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate şi aproape 1.800 de case au fost afectate de inundaţiile produse în ultimele zile în judeţul Galaţi. Bilanțul a fost prezentat de reprezentanții Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, conform Mediafax. Potrivit acestui bilanţ al inundaţiilor puternice produse în ultimele zile în judeţul Galaţi, peste 39 de localităţi au fost afectate, iar nouă persoane şi-au pierdut viaţa în urma viiturilor. Acelaşi raport arată că 11 drumuri judeţene şi 460 de poduri şi podeţe au fost afectate de inundaţii, iar 3 mii de hectare de teren agricol au fost inundate.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea