Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu anunţă că a sesizat Poliţia Capitalei şi ANSVSA, acuzând de omor din culpă Asociaţia „Caleidoscop”, care deţinea unul dintre câinii care l-au ucis pe un băieţel de 4 ani în zona Parcului Tei din Capitală.

„Am sesizat Poliţia Capitalei şi Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară pentru a încadra fapta Asociaţiei «Caleidoscop», reprezentată prin Carmen Secăreanu – Preşedinte, cu privire la infracţiunea de omor din culpă, conform art. 178 C. Pen., respectiv pentru contravenţia prevazută la art. 14 lit. a din Ordonanţa de urgenţa nr. 155/2001, cu modificările şi completările ulterioare privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân”, precizează Bodu într-un comunicat remis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

El menţionează că, potrivit art. 8 alin. 2 din ordonanţă, adopţia câinilor de către solicitanţi se va face pe baza declaraţiei-angajament al cărei model este prevăzut în anexele nr. 4 şi 5 iar conform pct. 4 din angajamentul semnat, adoptatorul se obligă să nu abandoneze câinele (în cazul în care nu îl mai doreşte, animalul trebuie predat Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân).