Pandurii Targu Jiu, vicecampioana Romaniei din sezonul trecut, isi incepe joi aventura in grupele Europa League. Calificata in premiera in aceasta faza a competitiei, formatia gorjeana primeste vizita ucrainienilor de la Dnepr Dnepropetrovsk.

Pentru ca arena proprie nu este omologata, elevii lui Pustai vor fi nevoiti, intocmai ca in preliminarii, sa joace „acasa” pe un Cluj Arena mai mult gol.

Tehnicianul Pandurilor a incercat sa mute presiunea de pe umerii jucatorilor lui pe cei ai adversarilor, declarand ca Dnepr este echipa mai valoroasa si mai experimentata, prin urmare fiind favorita.

Totusi, conducerea vicecampioanei a trasat un obiectiv aproape imposibil, calificarea in primavara europeana, ceea ce inseamna ca echipa trebuie sa obtina un rezultat pozitiv la debut.

De cealalta parte, Dnepr vine destul de increzatoare in Romania. Formatia din Dnepropetrovesk este a doua in clasamentul din Ucraina, peste „granzii” Sahtior si Dinamo, si nici nu concepe o eliminare inca din faza grupelor.

Piesele de baza ale ucrainienilor sunt internationalii Konoplyanka si Seleznyov, plus brazilienii Giuliano si Matheus.

ECHIPELE PROBABILE:

PANDURII: Mingote – Ungurusan, Paraskevas, Erico, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleica, Eric, Nicoara – Diego Rubio
Antrenor: Cristi Pustai

DNEPR: Boiko – Fedetsky, Ceberiachko, Mazuch, Strinic – Konoplyanka, Kankava, Rotan, Seleznyov – Zozulia, Bruno Gama
Antrenor: Juande Ramos

Arbitri: Sascha Kever (centru) – Raffael Zeder si Devis Dettamanti (asistenti) – Sascha Amhof si Pascal Erlachner (aditionali)

Intalnirea incepe la ora 20.00 si este transmisa in direct pe site-ul Ziare.com.

Meciul va putea fi urmarit si la TV, pe posturile DigiSport 1, DolceSport 1 si ProTV.

M.D.