Echipa feminină de baschet a CS Universitatea Cluj a disputat la sfârşitul acestei săptămâni, un meci test, în deplasare, în compania formaţiei CSM Satu Mare.

Clujencele s-au impus cu scorul de 73-61, în faţa formaţiei care în ultimii ani a fost o prezenţă constantă între formaţiile de top din campionatul intern.

Doar primul sfert a fost mediocru pentru fetele pregătite de Florin Covaciu, iar gazdele şi l-au adjudecat cu scorul de 22-15. În sfertul doi studentele au dat primele semne de revenire şi l-au cîştigat cu 18-14, astfel că, la pauza mare sătmărencele mai aveau doar trei puncte avans.

Diferenţa s-a conturat în cel de al treilea sfert adjudecat de clujence cu un categoric 24-15 şi Universitatea nu mai avea cum să piardă partida, în ciuda caracterului amical.

La finalul jocului antrenorul Florin Covaciu a declarat: „E bine că am câştigat. Nu am avut emoţii nicio clipă, chiar dacă am început ezitant partida. Am avut mare încredere în fete şi ele au dovedit că atunci când se concentrează pot învinge orice adversar.

Marţi Universitatea Cluj va debuta în noul sezon, pe teren propriu, în compania formaţiei Olimpia CSU Braşov, în prima manşă din primul tur al Cupei Românbiei la baschet feminin.

Paul Panait