Braconierul austriac Alois Huber, care a ucis în cursul nopţii de luni spre marţi trei poliţişti şi o asistentă medicală, s-a sinucis dându-şi foc în casa sa, a anunţat miercuri poliţia după ce a percheziţionat clădirea.

Intervenţia unităţii de elită Cobra a poliţiei austriece a început în jurul orei locale 18:20 (19:20, ora României) şi a durat aproape cinci ore. Poliţiştii austrieci au descoperit un corp carbonizat, în casa aflată la 90 de kilometri vest de Viena. Conform poliţiei, acesta ar aparţine braconierului.

„Poliţiştii au reuşit să deschidă uşa” unei camere ascunse, însă „focul se aprinsese”, a explicat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Austria inferioară, Roland Scherscher. În timp ce incendiul a fost stins „corpul unui bărbat a fost descoperit carbonizat”, a adăugat el.

Aproape 200 de membri ai forţelor de poliţie din Austria inferioară şi 135 de membri ai unităţii Cobra au luat parte la asalt şi la căutarea casei lui Alois Huber, în vârstă din 55 de ani şi care avea o mică companie de transporturi.

După o intervenţie nereuşită a poliţiei în cursul nopţii de luni spre marţi la Annaberg, în Austria inferioară, pentru arestarea acestui bărbat suspectat de mai mulţi ani de acte de braconaj, el s-a refugiat la ferma sa, situată la Grosspriel, în districtul Melk.

Casa a fost încercuită de la începutul după-amiezii, autorităţile desfăşurând un dispozitiv masiv cu sute de poliţişti, echipaţi cu veste antiglonţi şi puşti, pompieri şi personal al Crucii Roşii. Trei blindate ale armatei austriece şi elicoptere militare au fost de asemenea solicitate pentru a asista forţele de ordine.

„Doi poliţişti şi o asistentă medicală au murit în timpul intervenţiei după miezul nopţii împotriva unui presupus braconier”, a anunţat marţi în cursul după-amiezii ministerul austrian de Interne. Un alt poliţist, care fusese luat ostatic, a fost găsit mort în maşina sa de patrulă, conform surselor din cadrul poliţiei citate de APA.

Sursa: Mediafax