In prima faza am vrut sa va vorbesc despre nebunia provocata politic pe seama saracilor animale…a bietilor caini comunitari care mai ca sant castrati, ba eutanasiati, ba ucisi in strada, ba mai stiu eu ce…din nefericire, zic eu, e un subiect umflat de politic pentru a distrage atentia de la adevaratele probleme ale romaniilor.

Am zis ca mai bine decat despre caini sa va spun cate ceva despre Rosia Montana, dar si acest subiect, la fel ca si cel despre caini este unul la fel de „umflat” si de haios ajuns la limita dintre nesimtire si nesimtire.

Poate o sa ma intrebati ce e cu titlul acesta, ce au in comun cainii, ziaristii si Rosia Montana. Ei, iata, abia acum incep si eu sa inteleg un celebru contemporan care spunea ca exista o diferenta intre ziarist si jurnalist. La cum vad eu dezbateriile din perioada aceasta, atat despre caini cat si despre RM, constat ca este aproape la fel la ziaristi ca si la caini, unii cu tratament preferential, adica cei tinuti in casa pe langa om si altii maidanezi, care traiesc pe strada.

O sa incerc sa fiu mai explicit: cainele care are tot ce isi poate dori acasa, nu duce lipsa de nimic, e alintat, nu latra, nu stie ce e aia lupta pentru supravietuire, ba mai mult, invata toate jongleriile si smecheriile care i le arata si care il invata stapinul.Ei, asa e si cu ziaristii…dar la un alt nivel…

Mor de ras, ma bucur ca, intr-adevar nu mai traiesc in aceiasi tara cu minerii din RM, care, inchisi in mina, nu cer sa vorbeasca cu prim-ministru, cu ministrul muncii, cu presedintele tarii, ci cu Crin Antonescu!!! Pai ce are domle Crin cu toata mineriada asta? Ca doar el e AL DOILEA om in stat, nu prea are el ce decizie sa ia, vreo hotarare sau altceva…eventual campanie electorala,atat doar cat ca si asta…eh…

S-au dus dracului tot ce stiam eu, ce asteptam cu totii sa se intample dupa revolutia din 89…libertatea presei, dreptul la libera exprimare…in Romania?

Cei care au luat bani de la corporatia canadiana sant siliti acum sa faca pe dracu in patru sa mearga treaba ca pe roate…cei care nu au luat mor de ciuda si fac pe dracu in patru sa bage bete-n roate…pe cei care protesteaza in strada, la fel ca si pe mineri, nu ii intreaba nimeni nimic, nici ca le pasa, la fel ca si de cainii comunitari!
Mai ca incepe sa imi placa sa fiu pamfletar, ca doar nu oi fi eu primu care sa zica ca in scurt timp nu se mai fac angajari la trusturile de presa ci o sa se faca alegeri, ca, de, ziarist sau politician in Romania de azi tinde sa fie cam una si aceiasi…

Cel mai trist, insa, este ca multi care au plecat deja de mult din Romania, care ar trebui sa dea un aer occidental presei romanesti, sa apere dreptatea, libera exprimare o ingradesc mai tare si fac tot mai mult jocurile politice, indiferent ca sant in Italia, Germania sau SUA.

Ionica ARMANCA