Purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Călin Ivan, a declarat la Cluj că pe români îi paşte un pericol mult mai mare la nivel european din partea lui Laszlo Tokes şi a Monicăi Macovei decât din partea unor politicieni precum Nigel Farage, liderul UKIP, cunoscut pentru declaraţiile sale îndreptate împotriva imigranţilor români.

Pentru politicianul britanic a fost pregătită o dezbatere la Bruxelles de către europarlamentarii români, în data de 3 octombrie, dezbatere la care a fost invtat să participe şi Nigel Farage pentru a i se arăta studii conform cărora după ridicarea restricţiilor la muncă pentru România şi Bulgaria, Marea Britanie nu va fi „invadată” de 24 milioane de persoane.

Călin Ivan a precizat astăzi că există doi antiromâni trimişi char de România la Bruxelles, Laszlo tokes şi Monica Macovei, care din motive diferite fac mult mai rău ţării noastre decât Farage.

„În cazul lui Laszlo Tokes frustrările vin prin Budapesta, iar în cazul Monicăi vorbim de frustrări, punct. Cei doi ne-au făcut antieuropeni şi primitivi în faţa întregii lumi. Este timpul să vadă ceilalţi că suntem mândri că suntem români şi trebuie să contracarăm a efectele negative create de declaraţiile celor doi. Sper ca românii să înţeleagă că Tokes şi Monica Macovei nu au ce căuta reprezentând România acolo”, a adăugat Călin Ivan.