Cand cunosti pe cineva nou, prima data ii remarci frumusetea exterioara si abia apoi pe cea interioara. „Ce frumoasa este aceasta femeie!”, poti exclama cand va strangeti mainile pentru prima data si ii observi trasaturile. Oare vei ajunge apoi si la concluzia ca este un OM frumos? Iata care sunt atributele pe care trebuie sa le indeplineasca:

Inima buna. Un om frumos trebuie sa gaseasca puterea de a ierta pe cel care i-a gresit. Acesta are puterea de a face ziua celor din jur mai frumoasa cu blandetea sa si sa se faca apreciat.

Umilinta. Trebuie sa fii constienta atat de atuurile tale cat si de defectele tale. Calitatile trebuie exploatate si defectele trebuiesc remediate sau cel putin constientizate, pentru a pastra legatura cu realitatea. Nimeni nu este perfect.

Pasiune. Un om frumos pune pasiune in tot ceea ce face si ii inspira si pe ceilalti pentru a fi la fel.

Bucurie. Nu trebuie sa ai cine stie ce motive pentru a te putea bucura de fiecare zi la maximum, pentru ca fiecare zi care trece trebuie pretuita si impartatita.

Originalitate. Un om care vrea sa fie ca altii, sa fie incadrat in tipare, este un om trist. trebuie sa iti gasesti pasiunile si visurile tale pentru a-ti construi personalitatea proprie.

Loialitate. In momentele dificile isi dai seama cine isi este prieten cu adevarat, asadar un om frumos trebuie sa fie alaturi de cei dragi si la bine si la rau.

Grija fata de sine insusi. Oricat de apreciata este grija fata de altii, un om frumos nu se neglijeaza pe sine si investeste timp si efort in pasiunile sale dar si in trasaturile fizice. Rasfatul trebuie sa fie cuvantul de baza.

Sursa: Cosmopolitan