Cinci mii persoane protestează în Capitală faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, promovat de Guvern într-un proiect de lege aprobat în această săptămână.

Manifestanţii împotriva proiectului de la Roşia Montană, adunaţi la Universitate, au mers, pe carosabil, până în Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului, unde s-au oprit în urmă cu câteva minute.Zona a fost securizată de jandarmi, iar traficul rutier nu este perturbat.

Cinci mii e de persoane protestează în Piaţa Universităţii faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, promovat de Guvern într-un proiect de lege aprobat în această săptămână.

Manifestanţii s-au adunat în jurul orei 17.00, la fântâna din Piaţa „21 Decembrie 1989” de lângă Universitate. Ei arborează pancarte cu mesaje împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană, flutură steaguri ale României şi scandează.Printre ei s-a aflat şi deputatul PDL Theodor Paleologu, care a spus că se va opune proiectului, la votul în Parlament. Oamenii au blocat circulaţia în Piaţa Universităţii scandând: Salvaţi Roşia Montana.Incidente cu gaze lacrimogene cu jandarmii. Televiziunile şi presa centrală se face că plouă.

Initial manifestantii s-au strans in Piata Universitatii cu pancarte si mesaje atat pentru guvernanti, cat si pentru Opozitie – „USL/PDL – aceeiasi mizerie” este mesajul care a raspunat la Universitate, dar si in multe orase din tara.

Protestatarii au trecut insa de cordonul de jandarmi, au blocat intai traficul la Universitate si apoi au inceput sa marsaluiasca spre Piata Victoriei unde se afla sediul Guvernului.

Pe Bulevardul Magheru, oamenii care au vazut convoiul au inceput sa iasa din case si s-au alaturat protestatarilor. Ba chiar si turisti s-au alaturat maselor, impresionati de miscarea romanilor.Între demonstranţi se află un grup de naţionalişti de la TPT conduşi de liderul Florin Dobrescu.

Manifestantii anunta ca nu se vor opri aici, ci vor continua si zilele urmatoare, in numar tot mai mare.

NapocaNews