După o primă ediţie în anul 2012, consacrată artei electronice şi hibridizărilor multimedia, Institutul Francez şi Centrul Cultural German prezintă din nou în parteneriat cea de-a doua ediţie CLUJOTRONIC. De data această în cadrul festiv al aniversării de 50 ani a Tratatului Elysée – tratat de prietenie franco-german. Festivalul reuneşte mai multe iniţiative: festivalul CAMP (GE) şi proiectul De.KOLECTI.F (FR/GE) precum şi o iniţiativă proprie cu grupul de artişti germani, TAM TAM şi DJ/VJ Nik le Clap şi Soultana din Franţa.

În urma succesului înregistrat de festivalul Clujotronic de anul trecut, Clujul tinde progresiv spre a se deveni un centru al artelor electronice. Odată cu debutul noului sezon de evenimente vom prezenta noi formate și incredibile proiecte de artă care implică multă tehnologie. Pentru început, se vor întâlni în cadrul CAMP-Festival 16 artiști care timp de o săptămână vor elabora o reprezentaţie menită să depășească limitele tradiţionale dintre muzică, arta video, teatru și media. Ultimele tendinţe ale muzicii electronice de club se fac auzite la DE.KOLECTI.F. Cu sprijinul Institutului Goethe și al Institutului Francez ne vor încânta Prosumer, Cos Mir și MADmoizel în Boiler Club. În plus, colectivul de artiști TAM TAM din München în colaborare cu artistul francez Pavel Viry vor prezenta o instalaţie interactivă, care va servi drept scenă pentru noua ediţie a Kitchen Stories. Acest ultim eveniment va pune Fabrica de Pensule într-o lumină nouă. Vă așteptăm să vă bucuraţi de un sfârșit de săptămână plin de sunete, imagini și experienţe, ca rezultat al interacţiunii inedite dintre om și tehnică.

CALENDARUL EVENIMENTELOR:

Jo, 19.09.2013
Simpozion
Crossmedial Experiments in the Collaborative Arts
Ora 10 Casa Matei

Vi, 20.09.2013
Audio-Visual Performance
Camp Festival Performances I
ora 21 – Casa Tranzit

Vi, 20.09.2013
Concert electro – Muzică electronică din Franţa și Germania
DE.KOLECTI.F
ora 23 – Club Boiler
MADmoizel | Prosumer | Cos Mir

Sâ, 21.09.2013
Instalaţie interactivă şi performance
TAM TAM meets Kitchen Stories
ora 18 – Fabrica de Pensule

Sâ, 21.09.2013
Audio-Visual Performance
Camp Festival Performances II
ora 21 – Casa Tranzit

Sâ, 21.09.2013
Dj/Vj Party
Nik le Clap feat. Soultana + TAM TAM
ora 23 – Casa Tranzit

—-
Camp Festival
Visual Music and Live Performances
15 – 21 septembrie 2013
Casa Tranzit
Performance: Vi, 20 septembrie 2013, ora 21.00
Sâ, 21 septembrie 2013, ora 21.00

Intrare liberă

CAMP-Festival uimește Clujul! Camp este unul dintre cele mai interesante și inovative proiecte din domeniul muzicii electronice și al artelor vizuale, care are drept scop dezvoltarea unor noi forme ale reprezentărilor audio-vizuale rezultate din colaborarea mai multor artiști. Festivalul se desfășoară anual în diferite orașe europene, sub forma unui laborator interactive pentru artiștii media, VJ și muzicieni din toată Europa, care îmbină muzica experimentală și electronică cu arta vizuală. 16 artiști din Germania și România improvizează și lucrează timp de o săptămână la crearea unei simbioze între noile forme ale artei, tehnică și media care în cele din urmă se concretizează într-o reprezentaţie susţinută de data aceasta în faţa publicului clujean. Pe lângă cele două reprezentaţii susţinute de către colectivul de artiști, aceștia vor vorbi în cadrul unui simpozion despre oportunităţile oferite de arta colaborativă și vor reflecta asupra creaţiilor lor în cadrul unui workshop.

—-
DE.KOLECTI.F
Muzică electronică din Germania și Franța
Vi, 20 septembrie 2013, ora 23
Boiler Club

Intrare 15 RON / 25 RON după ora 24

Rokolectiv devine DE.KOLECTI.F. Cu susţinerea Institutului Goethe, al Institutului Francez și însufleţit de Rokolectiv se face auzită la Cluj cea mai nouă muzică de club de la Berlin și Paris, la redeschiderea Boiler Club. Atmosfera va fi animată de sunete electro proaspete din Germania, Franţa și România, care vor îndemna publicul la dans. MADmoizel din Paris, PROSUMER din Berlin și Cos Mir din București vor trasnsforma pentru o seară Clujul în capital muzicii electronice.

PROSUMER [DE]
PROSUMER, regele neîncoronat al Panorama Bar din Berlin se află pentru prima dată la Cluj. Este la ora actuală unul dintre cei mai talentaţi și râvniţi DJ. “Caut mereu un echilibru – pe de o parte vreau să incit publicul iar pe de altă parte vreau să îl surprind. Ideea este să ne distrăm împreună. Eu îmi exprim trăirile interioare. Iar muzica dance trebuie să fie incitantă.”
MADmoizel [FR]
MADmoizel se autointitulează o Synth Diva expresionistă. Ea este o versiune feminină a lui David Bowie dar care s-a născut în ţara lui Serge Gainsbourg. Un show live plin de energie care prin vocea enigmatică, sintetizator și teatralitate duce cu gândul la Kate Bush, Laurie Anderson și Nina Hagen. Jumătate Lady, jumătate Dandy precum o sugerează și numele noului ei EP. MADmoizel este o reinterpretare a artistului androgin din avangarda anilor ’70- ’80, dar cât se poate de modernă.
Cos Mir [RO]
Cos Mir este unul dintre membrii fondatori și curator al Rokolectiv București, unul dintre cele mai importante proiecte de muzică electronic din România. În ultimii ani el a mixat pe scenele festivalelor internaţionale de la Berlin până la Haga și de la Polul Nord până în Uruguay. Cos Mir va deschide seara DE.KOL ECTI.F cu un mix de sunete de la hip-hop instrumental, cumbia,
jersey club până la vogue house.

—-
TAM TAM meets Kitchen Stories
Instalaţie interactivă şi performance
Sâ, 21 septembrie 2013, ora 18
Fabrica de Pensule

Intrare liberă

Atelierul Kitchen Stories organizat şi susţinut de Fabrica de Pensule, constituie o serie de evenimente inedite iniţiate de grupul artistic Mixer, în care gătitul este îmbinat cu poveşti şi idei pe diverse teme, schimbate „în jurul cratiţei”. La această ediţie îşi dau întâlnire Mixer şi Kitchen Stories cu colectivul german de artişti TAM TAM, într-un performance care combină gătitul în afara spaţiului obişnuit pentru acesta cu o instalaţie de sunet şi imagine. Artiştii îşi propun să genereze un proces de reflecţie cu privire la formele abstracte, sunetele şi imaginile produse de procesul de gătit. Acesta este luat ca o acţiune performativă, în care participanţii sunt invitaţi să contribuie activ la procesul creativ. Publicul este încurajat să fie mai mult decât un simplu consumator de artă şi să se implice în crearea unor noi forme vizuale şi audio.

TAM TAM şi Mixer vă invită să descoperiţi modul în care mâncarea afectează imaginea, gătitul afectează sunetul, şi mâncatul afectează sufletul. Artiști prezenţi: Mixer, Not yet, Kruemell, Antiaktionsorchester, Matthias Stadler, Anton Kaun, kLAUS lEGAL, so Viele, Theo Hofmann, Karambolage.

NapocaNews